Både offeret og 51-åringen bor i et kommunalt leilighetskompleks for vanskeligstilte boligsøkende. I oktober i år skal 51-åringen sammen med en tredje nabo ha gått til angrep på fornærmede. 51-åringen skal ha tisset på ham mens han sov, mens den tredje naboen skal ha sparket ham i hodet.

Med øksen hevet

Dette ble anmeldt, og det var denne anmeldelsen 51-åringen ville ha naboen til å trekke tilbake da han en drøy uke senere knuste et vindu og tok seg inn i naboens leilighet.

51-åringen kom ifølge retten mot offeret med øksen hevet over hodet, og ropte at han skulle drepe ham hvis han ikke trakk anmeldelsen tilbake.

Deretter slo han ifølge offerets forklaring fornærmede flere ganger i hodet med knyttneven. Offeret ble så tatt med til naboen som var anmeldt for å ha sparket ham en uke tidligere.

Stakk av

Situasjonen løste seg etter hvert da de to anmeldte fikk lov til å låne offerets stereoanlegg, og gikk for å hente det. Fornærmede så da sitt snitt til å løpe og gjemme seg hos en annen nabo.

Nå er 51-åringen dømt både for å ha tisset på naboen, og for å ha truet og slått ham da han brøt seg inn en uke etterpå.

Han er også dømt blant annet for å ha stjålet en mindre sum penger, noe tobakk og matvarer fra offeret.

Dommerne mener trusselsituasjonen var svært skremmende og traumatisk for offeret, og har satt straffen til seks måneders fengsel.