Jenten var bare 15 år gammel da forholdet ble innledet i 2002. Da det et par år senere tok slutt, anmeldte hun sin 20 år eldre eks-kjæreste for å ha hatt utuktig omgang med en mindreårig.

— Fra det tidspunktet ble det slik at han sendte en god del tekstmeldinger og e-post og tok kontakt på alle tenkelige måter. Han hadde en plagsom, truende atferd, sier aktor i saken, politiadvokat Steinar Andersen.

I tillegg til tiltalen som gjelder utuktig omgang med barn under 16 år, er 38-åringen tiltalt for å ha brutt besøksforbudet som ble ilagt ham etter jentens ønske, og for å ha opptrådt plagsomt og krenkende mot sin eks-kjæreste og to andre unge kvinner.

Politiet pågrep 38-åringen i Trondheim etter flere mislykkede forsøk på å spore ham opp. Mannen er uten fast bopel.

Rettssaken mot 38-åringen starter i Bergen tingrett den 14. januar. I dag ble han fremstilt for varetektsfengsling fordi aktor mente det var stor fare for at han ellers ikke ville møte i retten.

Tingretten løslot mannen, men avgjørelsen ble påkjært, og 38-åringen må dermed sitte bak lås og slå til lagmannsretten i morgen tar stilling til fengslingsspørsmålet.