— Vi anmelder henne på grunn av grov vanskjøtsel. Slik vi ser det har hun brutt dyrevernloven på flere punkter. Vi vil også kreve at hun fradømmes retten til å ha dyr - for alltid, sier Bjørn Borlaug, leder i Dyrevernnemnda i Bergen.

Han har sett mye rart i sitt liv i dyrenes tjeneste, men dette er det verste.

— Det var et forferdelig syn, sier han til BT.

34 hunder

34 hunder, deriblant valper, var stuet sammen i altfor trange bur. Hundene vasset rundt på blodige poter i sin egen avføring. Noen av hundene hostet og hadde spolorm.

Dyrevernnemnda fikk flere tips fra folk som oppdaget hvordan hundene led. Hundeeieren, en kvinne i 30-årene, fikk flere advarsler. Til slutt gikk Dyrevernnemnda til aksjon. Kvinnen ble fratatt hundene sine forrige uke.

Skal selges

— Vi har fått en rekke telefonhenvendelser fra folk som ønsker å overta en eller flere av hundene, sier Bjørn Borlaug.

Planen er at hundene (32 italienske mynder og 2 ungarske mynder) skal selges.

— Vi må prøve å få inn igjen noen av utgiftene vi har hatt. Det koster å ha hundene på kennel. Dessuten venter vi oss en solid veterinærregning, forteller Borlaug.

Han sier at noen av hundene vil gå for markedspris, rundt 8000 kroner. Andre hunder vil gå for mindre.

- For dyrt

Mangeårig hundeeier Bente Heggem sier til Bergens Tidende at hun synes dette er altfor mye.

— Jeg er selv interessert i å overta en hund eller to. Men jeg synes prisen er for høy. Dyrevernnemnda burde ta en symbolsk pris, for eksempel 500 kroner. Det viktigste nå er at hundene får det godt, mener Bente Heggem.

HUNDER TIL SALGS: De såkalte miniatyrhundene levde under forferdelige forhold. Nå er de 34 hundene tatt hånd om og er til salgs.
FOTO: DYREVERNNEMNDA I BERGEN