Da politiet rykket inn i de drapssiktedes enebolig i Krabbedalen i forfjor beslagla de også rundt en halv million kroner. Familien var opptatt av å ha penger tilgjengelig i hjemmet, og hadde det meste av sine verdier i kontanter.

Da familien skulle få pengene tilbake i april i fjor, og skulle kvittere for totalsummen, reagerte Dung Tran Larsens ektemann på at han savnet en del penger. Summen de fikk tilbake stemte ikke med hans egne beregninger. Han fikk gå gjennom beslagsrapportene og påpekte at det manglet en konvolutt i beslagene.

— Denne konvolutten inneholdt hundre tusen kroner og var merket med min klients navn, sier advokat Frode Skogvold.

Pengesnakk i avhør

På vegne av Dungs ektemann skrev Skogvold en anmeldelse til Spesialenheten for politisaker. For en måneds tid siden var han i avhør.

— Anklager din klient politiet for å ha stjålet eller å ha rotet bort pengene?

— Han anklager dem ikke for noe. Det eneste han sier er at han savner hundre tusen kroner i en konvolutt og at denne konvolutten ikke finnes i beslagspapirene, sier Skogvold.

De tre andre siktede i saken skal også inn til avhør i forbindelse med det familien mener er en betydelig pengereduksjon.

— Min klient har ikke vært til avhør ennå, men jeg regner med at det skjer snart, sier Jørgen Riple, forsvarer for Dung Tran Larsens svigerfar.

Han er overbevist om det mangler penger.

— Om en sammenholder det de ulike klientene sier i avhør om hva de hadde i penger, og det de faktisk har fått tilbake, så er det en differanse, sier Riple.

I dag skal Dungs svigermor i avhør hos spesialenheten i forbindelse med det angivelige pengesvinnet.

— Jo flere kokker jo mer søl. Slik jeg husker dagene da det var pågripelse og ransakelse og beslag, så var det veldig kaotisk. Det vil ikke forundre meg om pengene kan ha forsvunnet, sier advokat Stein Erik Ottesen.

- Ikke dårlig moral

Tore Salvesen tar til etterretning at han og hans etterforskere er anmeldt til Spesialenheten for politisaker. Enheten tar seg av påståtte lovbrudd begått av politiet.

Han avviser bestemt at noen av hans ansatte kan ha stjålet eller rotet vekk pengene.

— Det er helt utenkelig at noen av mine ansatte ville ha så dårlig moral, sier Salvesen.

Han forklarer at politiet fulgte rutinene for beslag av penger.

— Summen telles og noteres ned og leveres enten på et låst beslagskontor eller leveres til økonomiseksjonen ved sentrum politistasjon. Det er strenge regler med kvitteringer både når man leverer inn pengene og når de tas ut, sier Salvesen.

- Svært usannsynlig

Påtaleleder Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt mener det er svært usannsynlig at politiet har rotet bort eller tatt penger.

— Denne saken har gått til spesialenheten, og det er de som må avgjøre hva som har skjedd. På generelt grunnlag kan jeg si at det er svært lite sannsynlig at våre folk skal kunne klare å ta eller rote bort penger. Instruksen på behandling av beslaglagte penger er veldig streng, sier Fløystad.

BT kontaktet i går Einar Drægebø, leder for spesialenheten for politisaker på Vestlandet.

— Jeg kan bare bekrefte at vi har mottatt saken og at vi etterforsker den, sier Drægebø.

HUNDESØK: Politiet har flere ganger brukt hunder i søket, men har ikke fått noe gjennombrudd i saken.
Rune Sævig