— Tankanlegget på Skarholmen er gammelt, grisete og preget av provisoriske løsninger, mener Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund som vil anmelde Norsk Gjenvinning for brudd på forurensningsloven.

Nytt politikammer?

Han har klaget på forholdene før da tidligere eiere hadde tankanlegget og er så misfornøyd med den jobben Askøy lensmannskontor har gjort at han vil be om at et annet politikammer etterforsker saken.

Det ser ikke bra ut på anlegget. Oljespann står henslengt med oljerester i. Det er tydelig oljerester i grunnen. For bare 14 dager siden sprakk et oljerør i vinterkulden og sørget for oljelekkasje til sjøen.

— Vi som har båtene her er enormt plaget av oljesøl. Tauene og båtene er stadig tilgriset. Dette må det bli en stopp på, sier 71 år gamle Jan Vikøyr som står og ser bort på båtene sammen med andre i båtforeningen. De er stille fortvilet.

Ikke fornøyd

— Vi er fortsatt ikke fornøyd med forholdene ved anlegget og jobber for å komme opp på et tilfredsstillende nivå, sier adm. dir. Jonny Færøy i Norsk Gjenvinning Bergen.

— Dere ber andre håndtere olje på en skikkelig måte. Da er det vel viktig at dere selv går foran med et godt eksempel?

— Vi skal drive i henhold til lover og forskrifter og vil bedre forholdene, forsikrer Johnny Færøy.

OLJERESTER FLYTER: Det ser alt annet enn pent ut i fjæra.
Foto: Eirik Brekke