De fire tyske fisketuristene sier de ble rent i senk av en ansatt ved oppdrettsanlegget i Skånevik i går. Tyskerne ble avhørt av politiet i går.

— En av dem har vært inne til et lengre avhør i dag. Det kan også bli aktuelt å avhøre den som de sier kjørte på dem igjen, sier lensmann Niljann Hustoft i Etne.

Dråpen som...

Lensmannen sier det er uenighet om hva som faktisk har skjedd.

— Vi har ikke hatt denne type episoder før, men vi har fått en rekke anmeldelser fra oppdrettsanleggene mot utenlandske turister som fisker for nær anleggene, sier lensmann Hustoft. Problemstillingen er derfor ikke ukjent for politiet.

Det er mulig å tenke seg at konflikten i går kan ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over for oppdrettsfolkene.

Lensmannen ønsker ikke å si noe mer om saken før etterforskningen er avsluttet.

- Ekstermt skremmende

— Han kjørte baugen sin rett inn i midtsiden vår. Samtidig som han ropte «forbudt, forbudt!». Han bare reiste bort og ikke så hvordan det gikk med oss, snudde båten og forsvant. Det var ekstremt skremmende, sier a Matthias Dowideit til bt.no i går. Dowideit karakteriserer mannen som «forrykt».

Mannen som fisketuristene sier kjørte inn i båten deres er en lokal mann i begynnelsen av sekstiårene.

Oppdrettsanlegget Ebne ligger langs Skåneviksstranda litt sør for Skånevik.

Presset mot flåten

Sunnhordland Fjordbruk AS har bestemt seg for å anmelde fisketuristene for brudd på forbudet mot fiske og ferdsel rundt oppdrettsanlegg.

I en pressemelding skriver Sunnhordland Fjordbruk AS at den ansatte sakket farten og manøvrerte båten inn mot anlegget og båten med fisketurister.

De skriver at det i den forbindelse ikke kan utelukkes at farten på båten til Sunnhordland Fjordbruk AS har vært litt for høy, og at fiskebåten ble presset mot flåten som den var fortøyd til. Det kan ha ført til noen skader på den 20 fot eldre trebåten. Den ansatte fulgte med båten da den forlot anlegget og registrerte ikke noe unormalt med den så lenge den var på anlegget.

Mannen som fisketuristene sier kjørte inn i båten deres er en lokal mann i begynnelsen av sekstiårene. Han er inntil videre fritatt for oppgaver ved anlegget til Sunnhordland Fjordbruk AS. Selskapet ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før politietterforskningen er ferdig.

SANK: Fire tyske turister har forklart at de ble påkjørt i denne båten av en annen båt mens de fisket.
Politiet