Onsdag leverte den 31 år gamle bergenseren inn anmeldelse mot personen som i lang tid har bløffet enslige menn landet over med tilsynelatende seriøse kontaktannonser.

Bergens Tidende fortalte i august om hvordan «Renate» fra Oslo gjentatte ganger har forsøkt å lokke kontaktsøkende menn til å sende henne penger. Menn som svarer på hennes annonser, får et svarbrev i retur hvor hun tidlig beskriver sitt åpne forhold til sex.

Kvinnen kommer gjerne også på besøk, men kun dersom hun får tilsendt 1000 kroner i reisepenger.

BT kjenner til at personen har operert over store deler av Vestlandet og i Midt-Norge.

Nytt navn, samme brev

Den 31-åringe bergenseren er en av dem som gikk på limpinnen.

— Jeg syns jo det var litt pussig at hun ville komme bortover med en gang, men jeg innbilte meg at det var full klaff. Så jeg sendte pengene. Siden har jeg ikke hørt noe mer, sier 31-åringen til Bergens Tidende.

Svarbrevet han mottok er på det nærmeste identisk med brevene BT skrev om i august. Eneste forskjell er at hun her heter «Elin» og er 31 år. Dette er så langt BT kjenner til kvinnens 11. identitet.

Kvinnens annonse i BT var 31-åringens første erfaring med kontaktmarkedet.

— Derfor var jeg ikke helt sikker på hvordan slike ting fungerer. Jeg reagerte på at hun beskrev sitt forhold til sex såpass detaljert, men tenkte at det kanskje var vanlig i slike brev. Jeg var nok litt for troskyldig, sier bergenseren.

- Flaut

Årsaken til at 31-åringen har drøyet med å anmelde forholdet, er sakens litt delikate karakter.

— Det virket litt flaut å skulle fortelle dette til noen, det være seg politi, familie eller venner. Men da jeg så artikkelen i BT, skjønte jeg at det nok er flere som er blitt svindlet, forteller han.

Anmeldelsen er trolig den første i sitt slag i Bergen. Men det er usikkert hvorvidt den vil føre frem. En tilsvarende anmeldelse i Trondheim ble henlagt på grunn av mangel på bevis.

Lover å etterforske

Men etterforskningsleder Arnfinn Landøy ved Arna og Åsane politistasjon lover at saken vil bli tatt på alvor.

— Forholdet vil bli etterforsket. Hva som vil skje, kommer helt an på om det er noe å ta tak i, sier Landøy, som understreker at han ennå ikke har sett anmeldelsen.