Den profilerte advokaten tordnet både før, under og etter tv-debatten på Holmgang i går.

— Kvinnene risikerer nå at det regelverket de har trumfet gjennom også skal gjelde for menn. Det er sikkert ikke like enkelt for alle å akseptere, sa Staff til BT før debatten i går kveld.

Sjokkert over Staff

Han fortsatte i studio og sørge for å holde temperaturen opp under den tre kvarter lange debatten.

— Hva faen er så farlig med at noen tukler litt med deg når du sover? Det er blitt et hysteri, sa Staff.

— Jeg er ganske sjokkert over at du Staff, som en flink advokat, kan ha slike holdninger, sa psykolog Atle Austad, som mener det er viktig at slike saker kommer frem og blir tatt alvorlig.

— Overgrep mot menn er et marginalt problem. Det er et paradoks at denne saken får så stor oppmerksomhet, når man vet hvor stort omfanget av vold og overgrep mot kvinner er, sier Tove Smaadahl, leder for Krisesentersekretariatet.

— Fokus må flyttes tilbake til der problemet er, sier hun til BT.

- Må ta seg sammen

Staff lar fagfolkene krangle seg imellom. Han mener debatten må tas ned:

— Nå må folk ta seg sammen. Det får da være grenser for hva som skal bringes inn for retten, tordnet Staff overfor BT etter tv-debatten.

— Slike saker som denne fra Bergen er med på å vanne ut voldtektsbegrepet. Før var dette forbeholdt de grove, stygge sakene. Nå er det nok at man bare fingrer litt på en fest, så er det voldtekt, fortsetter Staff.

— Denne mannen som ble utsatt for dette i Bergen, burde etter min mening lene seg tilbake og nyte det.

Staff mener det snart ikke går han å ha et seksualliv.

— Sex er egentlig forbudt i Norge. Du må kunne lovverket skal du gi deg ut på en tilnærmelse, mener advokaten.

— Har ikke mannen som har tatt mot til seg å anmelde voldtekten krav til å bli behandlet med respekt? Det bør vel ikke være fritt frem for å tukle med et annet menneske?

— Han har krav på å bli tatt på alvor. Like mye som kvinner har det. Men dette bør voksne folk kunne ordne opp på egen hånd. Det hører ikke hjemme i en rettssal, sier Staff til BT.

Må tas på alvor

— Tror du denne mannen blir tatt på alvor i politiet og helsevesenet?

— Jeg håper virkelig det. Den største belastningen for ham er trolig at dette har blitt offentlig. Han har kanskje ikke sett for seg følgende dette kan få. Det kan dreie seg om strenge fengselsstraffer dersom de siktete blir dømt, sier Staff.

Han ville iallfall aldri anmeldt forholdet om han hadde blitt utsatt for seksuelle handlinger.

Der har han ikke fagfolkene på sin side.

— Jeg ville anmeldte det. Å våkne opp med at noen holder på med en seksuell akt med deg, er grovt krenkende, sier psykolog Atle Austad.

Tilbake i TV-debatten ble temaet til slutt hvert hva menn egentlig drømmer om. Staff mener flere drømmer om rå voldtekter. Mange ristet på hodet av det utspillet.

— Gutter kan oppleve det enda mer krenkende at det blir utsatt for overgrep. Derfor må denne saken tas på alvor, sa sexolog Thore Langfeldt.

HØY TEMPERATUR: Advokat Tor Erling Staff skapte høy temperatur i tv-debatten i går om sex-overgrep mot menn og kvinner.<p/>FOTO: HÅVARD BJELLAND