En tingrett på Vestlandet dømte i sommer en mann i 60-årene dømt til fem og et halvt års fengsel for årelang mishandling og flere voldtekter av sin kone.

Nå har mannen anket dommen, skriver Sunnhordland.no. Tiltalte mener tingretten sin vurdering av bevisene ikke var god nok.

Nekter for voldtekt

– Tiltalte hevder seg ikke skyldig i mishandlingen som retten har funnet bevist, og mener det skal la seg bevise annerledes i lagmannsretten, sier 63-åringens forsvarer, Arvid Sjødin til bt.no.

Det er satt av en uke når lagmannsretten skal behandle saken i begynnelsen av desember.

Ektemannen har sittet fengslet siden han ble pågrepet i romjulen og har ikke erkjent noe av det han er dømt for.

Bandt konen fast

I retten kunne mannens kone fortelle flere historier om vold, trusler og misbruk gjennom flere år. Det var først i romjulen 2007 at politiet virkelig fikk innsikt i situasjonen familien til mannen i 60-årene levde i.

Etter å ha drukket tett hele julen, tok han konen sin ut i fjøset, og hevet henne opp ved hjelp av en slaktetalje. Deretter forgrep han seg på henne. Etter voldtekten truet han henne med våpen, og på et tidspunkt truet han også med å skyte seg selv og alle andre dersom hun løp for å hente hjelp. Parets sønn fikk varslet sin søster i Bergen om hva som skjedde, og hun varslet politiet som pågrep mannen etter en væpnet politiaksjon.