Sogn og Fjordane politidistrikt sa onsdag at de ikke kom til å anke dommen, men reaksjonene har vært så sterke at statsadvokat Bjørn Soknes i går så seg nødt til å gripe inn, melder NRK.

— Vi mener de to meddommerne brukte loven feil da de frikjente mannen på grunn av provokasjon, sier statsadvokaten til NRK.

Voldsbruken mot konen skjedde da hun kom hjem fra helgetur, der hun på forhånd hadde sagt at hun skulle besøke en venninne. Da hun kom hjem, fortalte hun at hun isteden hadde vært sammen med sin nye kjæreste i Bergen, og at hun ville skilles. Kvinnen skal ha sagt at helgen med elskeren var den fineste på lenge.

Mannen erkjente å ha sparket konen på leggen og ha spyttet på henne, men ble likevel frikjent for vold. Fagdommeren mente at mannen skulle dømmes, mens meddommerne mente at han var blitt utsatt for en så stor provokasjon at det forsvarte voldsbruken.

Frikjennelsen vakte stor oppsikt.

  • Vi er glade og fornøyde med at påtalemyndigheten likevel anker saken. Vi regner med at den vil få et annet utfall i lagmannsretten, sier kvinnens bistandsadvokat, Louis Anda.

Anda sier at hans klient var svært sliten etter å ha vært i retten, og lei seg for det utfallet saken fikk i tingretten. Kvinnen har forklart seg om grovere voldsbruk enn det tiltalen omhandler, men det er bare tatt ut tiltale for ett tilfelle av sparking og ett tilfelle der eks-mannen skal ha spyttet på henne og dyttet henne.

Mannens forsvarer, advokatfullmektig Maria Kirkeeide, var ikke tilgjengelig for kommentar torsdag kveld.