Erik Andersen har bestemt seg for å anke deler av dommen.

— Dette dreier seg om en delvis anke, som gjelder de postene som har et voldselement i seg. Det kan han ikke leve med, sier Gunhild Lærum, som forsvarer Erik Andersen.

Andersen anker de tre alvorligste postene i tiltalen, i tillegg anker han straffeutmålingen.

Han ble blant annet funnet skyldig i voldtekt av en sju år gammel gutt på Sotra i 1999. Han ble også dømt for overgrep, som sidestilles med samleie, mot to gutter under 14 år.

Blant de tre postene som ankes er voldtekten fra Sotra fra 1999.

— Ingen av de rene lommesakene blir anket, sier Lærum.

Dermed må tre av guttene igjen møte i retten og forklare seg om hva som skjedde da de møtte Andersen.

— Men det har hatt betydning at ikke over 40 gutter skulle gå gjennom en rettssak igjen. Nå blir det tre. Han føler med de guttene og lider med de, sier Lærum.

— Han føler det er uriktig å dømme ham for voldtekter, de ugjerningene han har begått er på et helt annet nivå, sier Lærum.

Andersen ble for to uker siden dømt til ni års forvaring, med en minstetid på seks år, for overgrep mott 66 unge gutter i perioden 1999 til 2006.

— Det er en rett han har. Men det er klart at for min klient blir det en belastning å måtte møte i retten igjen, sier Beate Hamre til bt.no. Hamre er bistandsadvokat for tenåringsgutten som Andersen ble dømt for å ha voldtatt i 1999.