I begynnelsen av mai ble den 54 år gamle kvinnen som eide Wat Po soneterapisenter frikjent i Bergen tingrett. Retten mente at det ikke var ført beviser for at hun visste eller burde kjenne til at kvinnene som solgte massasje der også tilbød kundene seksuelle tjenester.

— Tingretten tar feil

Kun to av de fem tiltalte thailenderne som var tiltalt i halliksaken ble dømt.

Forrige fredag avgjorde statsadvokat Arild Oma at han vil anke hele dommen.

— Vi mener at tingretten har tatt en feil avgjørelse og at bevisene som ble lagt frem i retten viser at de tre som ble frikjent, ikke bare burde kjenne til sex-salget, men at de også faktisk kjente til det, sier statsadvokaten.

De tre som ble frikjent var den 54 år gamle eieren, hennes sønn og hans kone.

— Har dette blitt en prestisjesak for politiet og påtalemyndigheten?

— Nei, det vil jeg ikke si, men terskelen for å anke saker innenfor satsingsområder er lavere enn ellers. Prostitusjon og menneskehandel er prioriterte saker, sier statsadvokaten.

Skuffet Wat Po-eier

Bente Oftedal Roli, advokat for eieren av Wat Po, sier hennes klient er skuffet over anken.

— Hun hadde håpet å være ferdig med dette nå, sier hun.

Forsvarsadvokaten mener saken har gått til hodet på politiet.

— De burde tatt signalet når retten frikjenner tre av fem. Det er heller ikke gitt at anken går gjennom, sier Bente Oftedal Roli.

— I dommen fra Bergen tingrett rakker retten ned på troverdigheten til en av hovedvitnene til politiet. De ser bort fra hennes forklaring og peker på at hun forklarer seg inkonsekvent. Dette er den samme kvinnen som Bergen tingrett bygget dommen på da to thailandske kvinner ble dømt til menneskehandel i fjor høst.

Ifølge politiadvokat Steinar Andersen, blir det ikke aktuelt å hente inn nye beviser ved en ny sak i Gulating lagmannsrett.

NY RUNDE: Statsadvokaten vil ha en ny runde med Wat Po i retten. Politiet anker saken etter at kvinnen de antar var hovedpersonen i saken gikk fri. Tegning av Bergen tingretts behandling av saken.ILLUSTRASJON: GUSTAV KVAAL