I januar ble Nils Steinar Larsen dømt til 19 års fengsel for drapet på Kay Ivar Sommerschild (25). I dag skriver BA at Larsen anker kjennelsen fra Bergen tingrett.

Dommen på 19 års fengsel var ett år mer enn aktor, statsadvokat Benedicte Hordnes, hadde lagt ned påstand om.

Profilert advokat

Ifølge BA, tar Øystein Storrvik over som forsvarer for Larsen. Den profilerte advokaten har tidligere forsvart blant annet NOKAS-raner David Toska. Han er fast forsvarer ved Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett.

— Det er for tidlig for meg å si noe om saken nå. Men det blir en fullstendig ny prøving av skyldspørsmålet, sier Storrvik til BA.

Larsens forsvarer frem til nå, Erik Nåmdal, sier til avisen at det ikke ligger noe dramatikk bak skiftet av forsvarer.— Med det resultatet saken fikk, er det ikke spesielt oppsiktsvekkende. Det er noe man opplever fra tid til annen, sier Nåmdal til BA. Nåmdal har tidligere uttalt til bt.no at de var misfornøyde med dommen.

Saken er ikke foreløpig ikke berammet i Gulating lagmannsrett.

«Abnormt kontrollbehov»

Dommen fra Bergen tingrett serverte sterk kost om hva som drev Nils Steinar Larsen: I kjennelsen står det at Larsen «har et abnormt kontrollbehov overfor de menneskene som han knytter seg til. Dette gjelder kvinner han har levd i parforhold med, men også venner». Larsen skapte fryktregimer i sine kjæresteforhold, ifølge dommen.

Larsen drepte Kay Ivar Sommerschild i oktober 2010 i Lyderhornslien i Bergen. Drapet skjedde da Sommerschild og hans samboer kom til for å hjelpe samboerens mor, som Larsen hadde oppsøkt. Hun var Larsens eks-samboer.

Oppsøkte søster med pistol

Han ble også funnet skyldig i overlagt drapsforsøk mot eks-samboeren og forsettlig drapsforsøk mot datteren hennes i Lyderhornsveien natt til 18. oktober i 2010. Larsen visste ikke hvor eks-samboeren bodde.

Derfor oppsøkte han hennes søster og truet henne med pistol for å få henne til å vise hvor hans eks-samboer bodde. Han ble også dømt for dette.