— Vi ønsket å vise støtte til vår medstudent som skulle vitne, sier Malin Bråtene, student ved Høgskolen i Ålesund.

Under rettssaken onsdag vitnet nemlig en kvinne som gikk i samme klasse som Anja. Denne venninnen så Anja siste gang i 15.40-tiden drapsdagen, den 28. august i fjor.

- Noen vil ikke være her

Malin Bråtene var med på å organisere leteaksjonen etter den savnede Anja i august i fjor.

— Noen av medstudentene og klassevennene fra høgskolen ønsker å følge mye av rettssaken. Andre vil ikke være her i det hele tatt. Det er full aksept for begge deler, sier Bråtene.

Det er også et begrenset antall publikumsplasser i rettssalen i Ålesund tinghus. Onsdag hadde Anjas studievenner sikret seg de fleste.

Cecilie Raknes (26), som gikk i klasse med Anja på shipping og logistikk, har fulgt rettsforhandlingene begge de to første dagene.

På første dag av rettssaken, tirsdag, gikk mye tid med til høytlesing av tiltaltes politiforklaringer - der han blant annet beskrev drapet av Anja som «business».

— Tirsdagen var en tøff dag i retten, men en viktig dag. Alle fra skolen som var der da var veldig sterke og støttet hverandre, og vi kom oss gjennom dagen, sier Raknes.

Møttes for å diskutere

— Etter tirsdagen samlet vi oss for å snakke sammen om hva vi hadde sett, følt og tenkt. Vi ville rett og slett reflektere litt over dagen, og hvordan de resterende dagene kanskje kan bli, sier Raknes.

- Føler dere at dere får noe ut av å være her, noen form for svar?

— Ja, brikkene begynner å komme på plass, svarer Raknes. Hun beskriver klassevenninnens vitnemål i retten onsdag som sterkt.

— Vi var der for å støtte henne. Hun gjennomførte på imponerende vis. Det var noen veldig sterke minutter da hun satt i vitnestolen, sier Cecilie Raknes.