Onsdag kveld i forrige uke, sannsynligvis et sted mellom klokken 19.30 og 21, ble Anja Weløy Aarseth (21) drept mens hun var på joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund.

— Dødsårsak kommer senere

Mandag ble hun obdusert. Da fikk politiet den endelige bekreftelsen på at hun ble drept. Samtidig ble det opplyst om dødsårsak, men den ønsker ikke politiet å gå ut med.

— Dødsårsak og hendelsesforløp vil komme ut senere, for eksempel når det foreligger en tilståelse eller tiltalebeslutningen er klar, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Støttes av familien

Politiets vurdering støttes av Aarseths familie.

— Vi er helt enig med politiet i at allmennheten heller vil at politiet skal ha gode bevis og få en gjerningsmann dømt, enn at allmennheten på et så tidlig tidspunkt vil vite konkret hva som hendte, sier Anja Weløy Aarseths far i en pressemelding fra Sunnmøre politidistrikt tirsdag morgen.

Anjas nærmeste familie har vært i Ålesund siden hun ble meldt savnet torsdag i forrige uke. De deltok også i den massive leteaksjonen som fulgte i dagene etter.

Vil vise klær

I løpet av tirsdag vil det bli innkalt til en pressekonferanse. Da vil politiet vise frem nøyaktig hvilke klær Aarseth hadde på seg kvelden hun ble drept.

21-åringen ble funnet like før klokken 13 lørdag, i en bratt skråning like ved en av de mange turstiene som går over byfjellet.

Politiet har fått inn mer enn 600 tips, og avhørt i overkant av 40 vitner som har meldt om observasjoner i området onsdag kveld.

— Etterforskningen er blitt ytterligere styrket nå. På morgenmøtet i dag var vi minst 50 personer til stede, sier politiadvokat Skovly.