— Det ble opprettet en hatside med både navn og bilde av meg. Karakteristikkene som lå der er ikke til å tro, forteller Veronica til BT.

18-åringen sang Idol-semifinale 17. februar i år foran 800.000 tv-seere. John Farnham-låten satt dessverre ikke som den skulle, og hun fikk hard medfart av de fire dommerne. Svært skuffet reiste Veronica hjem til Bergen - bare for å finne ut at hverdagen skulle bli enda verre.

Hjem til mobbing

Det viste seg at to medelever ved Fyllingsdalen videregående skole - én av dem til og med fra hennes egen klasse - hadde opprettet en mobbeside for Veronica på internett. Der ble det oppfordret til å poste særdeles nedlatende og ufordelaktig kommentarer om den unge jenten.

— Nettstedet rommet en chatteside der folk kunne debattere meg og min person. Det verste var at det hele ble startet av personer fra min egen skole, forteller hun.

På nettsiden ble de oppmuntret til å stemme på Veronika, slik at hun gikk videre i konkurransen og dermed holdt seg borte fra skolen.

— Slike ting er sårende å lese og helt umulig å forsvare seg mot, sier 18-åringen som i dag er musikkelev ved Sunnmøre Folkehøgskule i Ulsteinvik.

Rådet til å anmelde

Heldigvis hadde hun venner og familie hun kunne støtte seg til. Hun skryter også av hvordan skolen taklet saken.

— Rektor var veldig flink. Han kalte alle parter sammen til et møte der vi fikk snakket sammen. Jeg fikk til en viss grad skværet opp med guttene som opprettet nettstedet. Jeg vil aldri ha mer med dem å gjøre.

— Du meldte aldri saken til politiet?

— Nei, rektor rådet meg til å gjøre det, men jeg droppet det. Jeg fikk signaler om at saken ville bli henlagt uansett. I dag angrer jeg litt på valget mitt.

Rektor Per Morten Nordbotten ved Fyllingsdalen videregående skole understreker at mobbingen Veronika ble utsatt for, er helt uakseptabel. Nettestedet ble fjernet og guttene som sto bak ble straffet med nedsatt ordenskarakter i 2. termin.

TV 2