• Jeg angrer utrolig mye på det som skjedde, sa 20-åringen som bet øret av en jevnaldrende mann i Kollevåg på Askøy i september.

— Det var ikke meningen, fastholdt 20-åringen da han forklarte seg i Midhordland herredsrett i går. 20-åringen er en av dem som ble pågrepet etter at en bolig på Davanger ble fullstendig smadret under en privatfest helgen før. Etter syv døgn i politiarresten slapp han ut - og dro rett på musikkfestivalen der han og noen kompiser skal ha gått løs på fornærmede og hans kamerat.

Klarte ikke å sy på øret

Fornærmede har forklart at han ble overfalt, uten forvarsel. Den svært grove voldsutøvelsen endte med at tiltalte bet av ham øvre del av høyre øre. Forsøkene på å sy på den delen av øret som ble bitt av, har så langt vært mislykket. Fornærmede er blitt påført et varig lyte, som han selv oppfatter som veldig skjemmende.

Hans bistandsadvokat, Line Hvitdsten Ingebrigtsen, krevde erstatning på inntil 75.000 kroner for det ødelagte øret. Fornærmede har hatt store smerter etter det som skjedde. Han orker ikke å gå på byen – både fordi han er redd for å treffe tiltalte og hans kamerater igjen, og fordi han frykter kommentarer om det avbitte øret.

Hevder fornærmede begynte

Fornærmede er ustraffet, og har aldri vært i politiets søkelys før. Den tiltalte 20-åringen hevder imidlertid at det var fornærmede som startet slåsskampen, og at han selv hadde bitt i desperasjon over smertene han var blitt påført. Partene har vidt forskjellig oppfatning av hva som egentlig skjedde. Dom i saken faller neste uke.