ESPEN TJERSLAND

Det var midt under morgenrushet i går at Holta holdt på å bli presset ut av veien i en sving. — Jeg kom kjørende ved Hotell Neptun og måtte svinge inn til siden, ellers hadde jeg gått rett i bakken, forteller Jan Åge Holta til Bergens Tidende.

Dynamittkubbe Holta startet scooteren, dro på og tok igjen bilisten oppe ved Teateret i Jon Smørs gate. Der knyttet han hånden og pekte fingeren mot hodet, for å signalisere at bilisten nesten hadde kjørt ham ned. - Det var som å tenne på en dynamittkubbe med kort lunte, sier Holta. Bilføreren la seg på hjul og hang på hornet, mens han kjørte sikksakk mellom bilene. - Han fektet med armene og ville jeg skulle svinge inn til siden. Men jeg fortsatt bare videre, sier Holta, som var på vei til jobb på Laksevåg videregående skole.

Helt skjelven Med den hissige bilisten på slep kjørte Holta ned på Nøstet og fortsatte opp til Møhlenpris, der han uheldigvis fikk rødt lys. - Da var jeg helt skjelven, sier Holta. I speilet så han bilføreren kaste seg ut av bilen og rive opp bakdøren. - Han kom mot meg med kubeinet over hodet. Jeg slengte fra meg scooteren i veibanen, men rakk ikke å vri meg unna før slagene kom, forteller Holta. Bilisten deljet løs med kubeinet, mens han ropte på gebrokkent norsk: «Du ikke vise fingeren til meg!» - Jeg fikk fire kraftige slag. Armen var helt lammet etterpå, sier Holta.

Sykemeldt - Jeg så for meg en deilig dag på skolen med god mat og kaffe. Vi skulle ha planleggingsmøte, sier Holta, som i stedet endte opp på legevakten. - Jeg trodde armen var brukket. Heldigvis hadde jeg på meg en god jakke som tok litt av for slagene, sier Holta. Bilføreren kjørte en sølvgrå Toyota Hiac, og etter det noe uvanlige opptrinnet satte han seg i bilen og kjørte videre uten en mine. Da Bergens Tidende møter mopedfører Jan Åge Holta er overarmen fortsatt hoven. - Jeg er sykemeldt ut uken og har fått en del smertestillende, sier Holta. - Jeg kommer nok aldri til å knytte neven i trafikken mer!

Erkjenner forholdet Vaktsjef Svein Bruarøy ved Bergen politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at forholdet ble anmeldt i går morges. Den 38-årige bilføreren ble ved 18-tiden i går kveld innbrakt til avhør. - Han sitter her nå. Vi holder på å avhøre ham om forholdet, sier Bruarøy. - Erkjenner han forholdet? - Ja, i store trekk så gjør han det, sier Bruarøy. Bilisten skal ha følt seg kraftig provosert, men under avhøret i går innså han at han hadde overreagert. Politiet har nå tatt beslag i mannens førerkort. 38-åringen kan også vente seg en klekkelig bot, mens saken skal først bli vurdert av jurist.