Politiet rykket ut med fem biler og sperret av deler av både Strømgaten og Allégaten i Bergen sentrum ved 17.15-tiden mandag.

To personer ble alvorlig skadet i det politiet karakteriserer som et masseslagsmål.

Begge ble sendt til Haukeland universitetssykehus etter først å ha vært innom legevakten. En 26-åring er alvorlig skadet etter knivstikk, mens en 24-åring er alvorlig skadet etter vold med spade, melder sykehuset.

Tre pågrepet

Politiet har jaktet på flere ukjente gjerningspersoner i kveld. Nå er totalt tre personer er pågrepet, to menn og en kvinne. De er plassert i fengslig forvaring.

— I hvert fall en av dem har tilknytning til adressen der bråket startet, sier operasjonsleder Ole Jakob Malmo i Hordaland politidistrikt til bt.no.

De siste pågrepne ble også funnet i denne leiligheten, uten dramatikk.

Malmo sier at han foreløpig ikke vet noe om motivet, og beskriver de pågrepne som ukjente for politiet.

Bevisstløs og blodig

Det ene offeret ble funnet bevisstløs og blodig i en hage i Alléhagen, trolig etter å ha blitt angrepet med en spade. Han ble fraktet bort i all hast med ambulanse.

Tilstanden til den andre er også alvorlig, ifølge Haukeland. Han kom seg til legevakten for egen maskin, men ble sendt videre.

Den første meldingen gikk på husbråk i Strømgaten, og at en mann var slått i ryggen med en spade. En annen kom seg unna, ifølge et vitne. Dette er trolig mannen som kom til legevakten.

Innsatsleder Jan Bredo Andersen sier at de har gjort funn på åstedet, men vil ikke si hva som er funnet.

«Vitner i sjokk»

Deler av hendelsen skjedde på åpen gate, foran skrekkslagne vitner. En ung mann som ble pågrepet rett etter hendelsen, ble pekt ut av vitner.

— Mange vitner er i sjokk, sa innsatslederen.

Flere andre stakk av fra åstedet. Ut fra vitneobservasjoner mener politiet at minst fem menn er involvert, men en av de pågrepne er altså en kvinne. Alle være av utenlandsk opprinnelse.

Blødde fra ryggen

Alle tilgjengelige mannskaper i sentrum ble satt på saken. Flere av politifolkene har bevæpnet seg i jakten etter gjerningsmennene.

Politiet gjennomførte en rekke vitneavhør og husundersøkelse på stedet. Både Allégaten og og et område rundt et bolighus i Strømgaten ble sperret av.

Et vitne forteller at han så to ofre og to gjerningsmenn. Alle fire kom ut fra en leilighet i Strømgaten sammen.

— Jeg så bare slutten. Det virket som det var en relasjon mellom dem. Det var ikke snakk om blind vold, sier vitnet, som ønsker å være anonym.

— Den ene virket skadet allerede da, forteller vitnet.

Spade og planke

To av dem skal først ha jaget en mann, som klarte å komme seg unna. Den ene skal ha hatt en spade, den andre en tynn planke. Politiet vil ikke kommentere om de tror angrepet var planlagt.

— Etterpå gikk de løs på den andre mannen, som hadde kommet seg rundt hjørnet, sier vitnet.

Mannen blødde kraftig fra ryggen.

— Heldigvis kom ambulansen og politiet raskt til stedet. Jeg forstår at folk ikke føler seg trygg her, det er ubehagelig, sier vitnet, som selv bor i området.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

PÅGREPET: En ung mann ble pågrepet kort tid etter, og ble tatt med inn i en politibil. To andre er også pågrepet i løpet av kvelden.
OLE VALAKER