— Det har vært en travel natt. Travlere enn normalt, sier Erik Hole, operasjonsleder for Hordaland politidistrikt.

I løpet av natten fikk politiet melding om 35 ulike typer ordensforstyrrelser i Bergen sentrum. 14 personer havnet i arresten. Rus og vold var gjengangere.

Brakk håndledd og fot

Rundt kl 05 ble to personer angrepet av en gjeng på 4-6 personer på kebab-shappen, Bergen kebab i Christian Michelsens gate 7. To personer i 20-årene gikk over ende. En fikk ankel ut av ledd og brudd i foten. Den andre brakk håndledd i fallet. Gjerningsmennene har ukjent identitet.

— Det hele startet som en krangel inne i kebab-shappen. Det kan synes som at de to 20-åringene ble skadet etter å ha fallt, sier Hole.

Omtrent samtidig i Olsvikmarken slo en person til to personer med resultat at den ene knakk nesen og mistet noen tenner.

Ranet i Rosenkrantzgate

Litt tidligere på kvelden, rundt kl 02, ble en mann skadet i en slåsskamp. Han anmeldte forholdet, og motparten ble satt i arresten. To personer ble skadet. Skadene går muligens knekket nese og tannskader.

Politiet pågrepet en person.

Rundt midnatt fikk politiet også melding om personran i Rosenkrantzgate som hadde skjedd tidligere på kvelden.

Mye uteliv

I morgentimene, rundt kl 07, fikk politiet også melding om pågående innbrudd i Nygård skole i Lars Hillesgate 16. En gammel kjenning ble pågrepet og siktet for ugjerningen.

Er det julebordsesongen som har startet?

— Det vet jeg ikke, men det er veldig mye uteliv for tiden. Det gjør at vi opplever en god del vold og fyll, sier Hole.