Politiet ble varslet om et dramatisk angrep på Bergen camping på Breistein klokken 00.43 natt til mandag. Meldingen gikk på at en blå Audi A6 med tre utenlandske personer kom til stedet. Mennene skal deretter ha gått til angrep på fire østeuropeiske arbeidere som bodde der.

Én brakk armen, mens de to andre var blodige og forslåtte. Et av redskapene som ble brukt i angrepet, skal ha vært en hammer. Det skal også ha blitt utført hærverk på en bil.

Ringte sine skadde venner

Politiet fikk beskjed om at den fjerde arbeideren var blitt bortført og tatt med i bilen.

Mannen som ble meldt bortført, kom til rette noen timer etter dramaet på campingplassen. Han hadde da ringt sine skadde venner mens de var til behandling på Haukeland universitetssykehus.

I en pressemelding skriver Haukeland at tre menn er kommet til dem med lettere skader. To av dem er i 20-årene, den siste i 50-årene.

Morten Kronen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, forklarer hva som skjedde:

— Vi sendte patruljer inn fra nord og sør. Den første patruljen fant de tre personene utenfor en hytte, blodige og forslåtte. De opplyste at en Audi hadde kjørt fra stedet, og at en fjerde person var blitt fraktet bort mot sin vilje.

Politiet ble varslet om at han var tilbake klokken 02.48.

DRAMATISK: Politiet ble varslet om et dramatisk angrep på Bergen camping på Breistein klokken 00.43 natt til mandag. Tre utenlandske personer skal ha kommet i bil til stedet og angrepet fire østeuropeiske arbeidere som bodde der.
REMI PRESTTUN

— Han hadde lite å komme med og husket lite eller ingenting, sier Kronen.

Ble ikke bortført likevel

Mannen har forklart at han ikke ble bortført, men at han trakk seg vekk etter at han ble skadet og at han besvimte et stykke unna. Da han våknet, tok han kontakt med vennene og tok seg tilbake til hytten.

De fire fornærmede er fra Romania, og snakker svært dårlig engelsk og norsk. Politiet har derfor fått lite informasjon ut av avhørene natt til mandag. Det skal etter omstendighetene gå bra med alle de fire personene som er blitt angrepet.

Jernring rundt byen

Politiet overvåket alle utfartsårer fra Bergen under jakten på gjerningsmennene natt til mandag.

TIL SYKEHUS: De tre som ble funnet skadet, samt den fjerde som senere kom til rette, ble alle sendt til Haukeland Universitetssykehus.
REMI PRESTTUN

Mandag morgen gikk politiet til væpnet aksjon på en campingplass på Kvamskogen, etter tips fra publikum. Politiet opplyser at de har kontroll på tre personer, men vet foreløpig ikke om det er gjerningsmennene.