Advokat Jørgen Riple fikk en dårlig start på dagen i morges, da han oppdaget at han hadde hatt innbrudd i bilen og at saksdokumenter var forsvunnet.

– Jeg hadde med noen dokumenter hjem for å jobbe med i går kveld. Mappen ble liggende i bilen. Da jeg skulle hente den i morges, var ruten knust og mappen borte. Det var ikke stjålet noe annet, så jeg ble litt redd for at noen hadde vært spesielt ute etter dokumentene mine, sier Riple.

Ba om unnskyldning

Advokaten, som selv har som hovedgeskjeft å forsvare lovbrytere, reiste sporenstreks til politistasjonen for å anmelde tyveriet. Men da han kom tilbake til kontoret, var en mann på tråden og ville svært gjerne snakke med ham.

– Han sa ikke direkte at det var han som hadde brutt seg inn i bilen. Men han fortalte at han hadde dokumentene mine, og ba pent om unnskyldning. Han var veldig stresset, og ville veldig gjerne få levert dokumentene tilbake. Han sa han skulle gå og melde seg for politiet, forteller Riple.

Og riktig nok: Ikke lenge etter kom en telefon fra politistasjonen om at mappen med dokumentene var innlevert og at Riple kunne hente dem på stasjonen.

God på bunn?

Advokaten er godt fornøyd med vendingen saken tok. Han fikk ikke med seg navnet på den «ærlige» antatte innbruddstyven i farten, og er ikke sikker på om det kan være en av hans tidligere klienter.

– Men han visste tydeligvis hvem jeg var, i hvert fall. Denne karen var kanskje god på bunn. Eller kanskje han hadde fått kjeft av vennene sine for å lage trøbbel for advokaten deres, sier Riple.

Det har ikke lyktes bt.no å få klarhet i hvilken mottakelse den angrende synderen fikk hos politiet da han kom for å levere dokumentene.

ÆRLIG TYV? Advokat Jørgen Riple fikk tilbake dokumentmappen som ble stjålet fra bilen hans.