Torsdag ettermiddag sier etterforskningsleder Jens Ekmann at de har fått flere tips om at Genet er sett på Østlandet.

— Ett tips kom i går, ett i dag - og vi har fått tilsvarende tips også tidligere, sier Ekmann.

Det er bedre med for mange tips enn ingen

Jens Ekmann, etterforskningsleder

- Ikke verifisert

Han presiserer at de ikke vet om observasjonene faktisk er av den savnede 22-åringen.

— Det er ikke verifisert at det er savnede. Vi regner med henvendelser fra folk som mener de har sett noen som ligner. Slike tips tar vi gjerne imot, det er vi som må sortere ut om det er rett eller ikke. Det er bedre med for mange tips enn ingen, fastslår Ekmann.

- Når og hvor skal hun være sett?

— Så detaljert vil jeg ikke gå inn i det. Men vi har fått noen tips knyttet til Østlandet, med en viss avstand geografisk. Ifølge tipserne skal hun ha vært oppegående og i fin form.

- Hvordan følger dere opp disse tipsene?

— Vi må prøve å få bekreftet eller avkreftet om det er savnede som er observert. Det gjør vi med bistand fra lokalt politi der observasjonen er gjort. Vi vil ikke reise over selv. Arbeidet med å undersøke tipsene er i gang, sier Ekmann.

Kom ikke hjem

Tidliigere i dag sa Ekmann til bt.no at det ikke var noe nytt i forsvinningssaken, og at de torsdag ville snakke med flere personer som kunne hjelpe med å kaste lys over saken.

— Vi har ikke mistanke om at hun er utsatt for noe kriminelt, sa Ekman.

Det var ved 15-tiden mandag 19. desember kvinnen forsvant. Hun har ikke vendt tilbake til boligen på Melkeplassen, der hun bodde sammen med sin ektemann. Genet Paulos Tedna kom til Norge i høst.

Da ektemannen kom hjem om ettermiddagen 19. desember, var konen borte, har han forklart. Han har opplyst at klærne hennes var fjernet fra leiligheten. Dagen etter kontaktet han politiet og meldte sin kone savnet.

Forsvant uten mobil

Etterforskningen er vanskelig, blant annet fordi Tedla ikke hadde bankkort eller mobiltelefon. Dermed kan ikke elektroniske spor bidra til å fortelle hvor kvinnen er blitt av.

Den savnede kvinnen er 22 år, 158 centimeter høy, har mørk hud, sort hår og brune øyne.

Har du tips i saken, kan du kontakte politiet på 55 55 63 00.

SAVNET: Genet Paulos Tedla (22)