• Snodig affære, sier politiet.

Lørdag morgen fant de en naken kvinne i Naturhistorisk museum. Natt til søndag har det vært folk inne på nytt.

— De har tatt seg inn gjennom et vindu, men de var borte da vi kom på stedet, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Foreløpig ser det ikke ut til at noe er stjålet fra museet.

Sent fredag kveld ble politiet varslet av forbipasserende: Det sto en naken kvinne i et stillas ved Bergen museum, de naturhistoriske samlinger på Nygårdshøyden.

— Vi rykket ut, men fant ikke denne personen, sa Flokenes bt.no lørdag.

Ny alarm

Senere på natten, klokken 04.21, ble en politipatrulje kontaktet av forbipasserende som hadde sett et menneske inne på museet.

— Omtrent samtidig gikk alarmen. Politiet og en vekterpatrulje kom til stedet. Da fant vi en kvinne inne på museet, inntullet i et teppe, sier Flokenes.

Seksjonsleder Kari Kristoffersen ved museet sier at tyven(e) ikke har ødelagt noe av verdi.

— Det ser ut som om hun har tatt seg inn gjennom et vindu via stillaset. Deretter har hun hoppet ned av en monter. Det er vanskelig å komme seg ut igjen samme vei, sier Kristoffersen.

Snodig

  • Det er en snodig affære. Vi har ikke avhørt henne ennå, sier Flokenes.

Museet var lørdag stengt mens oppryddingen foregikk. Ifølge Kristoffersen hadde tyven eller tyvene samlet gjenstander i poser, men ingenting av stor verdi.

— Det er veldig gledelig at ingenting verdifullt er ødelagt eller stjålet, sier Kristoffersen.

Museumsdirektør Siri Jansen varsler nå gjennomgang av sikkerhetssystemene.

— Vi må se om det er ting vi kan gjøre bedre. Men vi har faktisk alarm på stillasene, og det er jo spesielt, sier Jansen til bt.no.