• Det er ganske surrealistisk når biler krasjer og folk blir slått rett ned og besvimer, sier Anders Eidsnes, som la seg på hjul etter tyvene. På traktor.

I går kveld jaktet Anders Eidsnes tyver med traktor i Eikangervåg i Lindås. I dag forteller han den elleville historien.

— Jeg ble oppringt av min mor som ba meg dra ned i hytteområdet nedenfor gården til mine foreldre. Hun hadde fått telefon om at det lusket folk rundt der, sier Eidsnes.

Sperret for tyvene

Nede ved hyttene var to tyver - en mann og en kvinne - tatt på fersken. Faren, Leiv Eidsnes, hadde sperret veien for tyvens bil ved å parkere sin egen foran tyvens i en oppoverbakke. Eidsnes ringte politiet.

— Tyven satt i bilen sammen med en kvinne, og faren min ba om å få bilnøklene hans. Tyven nektet. Han mistet kontroll på bilen, som trillet nedover med åpen bildør, forteller Eidsnes.

Tyvens røde Golf smalt i en annen bil som hadde kommet til, og døren falt av. Den ble hengende fast i et gjerde. I tillegg kjørte bilen seg fast.Da ble tyven irritert, forteller Eidsnes.

Besvimte

— Han gikk ut av bilen, og gikk opp til min far som sto i bakken. Han slo ham rett ned, slik at min far besvimte, forteller Eidsnes.

Leiv Eidsnes ble i går kjørt til Haukeland med hjernerystelse. I dag ble han utskrevet, trøtt og mørbanket, med tre sting sydd i bakhodet.

Deretter gikk han ned igjen til bilen, og kjørte den ut på en myr. Eidsnes var sikker på at tyven kom til å sitte fast, og kjørte bort farens bil fra veien.

— Jeg ville ikke ha flere konfrontasjoner eller bulker i bilen, sier han.

Men tyven kom seg løs, og kjørte ut av myren og ut på veien igjen.

Jaktet tyver på traktor

Eidsnes tenkte raskt, og la seg på hjul. På brorens traktor.

— Den kjører 40 kilometer i timen. Men tyvens bil var heller ikke i særlig god stand. Den manglet en dør, og det ene hjulet var punktert, og ble svidd av etterhvert som den kjørte, sier Eidsnes.

De som kjørte den tredje bilen, kjørte også etter tyven og hans venninne.

Et kvarter etter at Eidsnes meldte fra til politiet, ble tyvene tatt etter at de hadde kjørt under en undergang hvor bilen var lite synlig. Tyvene skal så ha forsøkt å gjemme seg.

Ved 22-tiden i går var det ikke klart om tyvene hadde fått med seg noe.

— Da jeg kjørte etter med traktor, tenkte jeg at de ikke kom seg så langt med en sånn bil. Jeg håpet det ikke skulle bli flere uhell da jeg skjønte de var ruset og kjørte en skadet bil. Det var bra at de ble tatt, sier Eidsnes.

FALT AV: Bildøren ble hengede igjen i et gjerde.
ERLEND SPURKELAND
BRÅSTOPP: Da bilen ble stoppet av politiet, hadde Golfen bare tre hjul og tre dører.
ERLEND SPURKELAND