En av sjåførene som står i køen, forteller at det har vært ampert blant bilistene som skulle gjennom Eidsvågstunnelen i kveld.

Den var nemlig stengt, samtidig som det er gravearbeid på veien rundt Eidsvågsneset. Dermed hopet det seg opp med biler på strekningen.

— Jeg ringte Statens vegvesen, og spurte hvorfor de hadde stengt tunnelen, og de sa at de hadde gjort en tabbe, sier sjåføren.

Desperate

Han fikk beskjed om at tunnelen skulle åpnes igjen. Dermed snudde flere av bilene, men kom likevel til stengt tunnel.

— Noen ble så desperate, at de bare kjørte rett gjennom på tross av sperringen. De kjørte over stokk og stein, fortau og alt, forteller bilisten.

Han har ventet på at tunnelen skal åpne i cirka 25 minutter.

- En misforståelse

Vaktoperatør Camilla Einersen i Statens Vegvesen bekrefter at Eidsvågstunnelen aldri skulle vært stengt.

— Det var en misforståelse mellom oss og entreprenøren. Tunnelen skulle ikke ha vært stengt i utgangspunktet. De som skulle holde på i natt begynte å kjegle opp utenfor feil tunnel, sier hun.

Men selv da feilen ble oppdaget, drøyde det før Eidsvågstunnelen kunne åpne igjen.

— Hvis de hadde åpnet den, hadde folk durt rett mot Glaskartunnelen, som er stengt. Nå skal politiet dirigere utenfor tunnelen, ned på fylkesvei 2, sier hun.

- Har det vært mange som har ringt og klaget?

— Jeg har fått noen telefoner, men har hatt det verre på jobb.

Klokken 23.15 ble høyre felt i Eidsvågtunnelen åpnet.

— Vi er på stedet og dirigerer trafikken ned til Eidsvåg,sier operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt.