Episoden skjedde på en bergensrestaurant lørdag den 19. desember i fjor, og skal etter det vitner forteller ha kommet som lyn fra klar himmel.

Det var et lukket selskap inne på restauranten der 50-åringens kjæreste og noen venninner var samlet.

Sjalusianfall

I det som skal ha vært et sjalusianfall for at han ikke fikk nok oppmerksomhet, skal 50-åringen ha slått kjæresten i ansiktet flere ganger med knyttet hånd slik at hun falt og slo hodet i gulvet. Deretter skal han ha dunket hodet hennes i gulvet flere ganger og sparket henne mens hun lå nede. Som følge av handlingene mistet hun bevisstheten og fikk flere hevelser og bloduttredelser i ansiktet.

50-åringen lot også raseriet gå ut over kjærestens venninner.

Han skal ha grepet tak i foten til en av dem, snudd henne opp ned og holdt henne opp mot en vegg, slik at hun slo hodet i veggen.

Kastet blomstervase

En annen skal han ha lugget i håret og slått flere ganger i ansiktet med flat hånd. Litt senere skal han ha gått løs på inventaret i restauranten og knust flasker og glass. 50-åringen satte punktum for bruduljen utenfor restauranten der han kastet en blomstervase på bilen til kjæresten slik at en rute knuste.

50-åringen er nå tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter og må møte i Bergen tingrett 16. juni og forklare seg om raserianfallet.

50-åringen er tidligere straffedømt.