Det var om bord på MS Prinsesse Ragnhild en sen novemberkveld i fjor at det gikk over styr for mannen som er bosatt i Bergen.

Mannen deltok på julebordet om bord, og i løpet av natten kom han i kontakt med to kvinner i baren. Festen fortsatte på en lugar på morgenkvisten, og alle har forklart at de drakk mye alkohol.

«Rasende og vill»

På kvinnens lugar stilte 29-åringen seg opp i døren, og nektet å slippe en annen mann inn. Mannen fikk seg et blått øye, og vitner har beskrevet 29-åringen som «rasende og vill».

En av kvinnene som var til stede ba 29-åringen om å gå, men da tok han tak i henne og kom med trusler. Fornærmede prøvde å stoppe dette, men da fortsatte 29-åringen å slå mot hodet hans.

Mannen falt over ende, mens 29-åringen slo gjentatte knyttneveslag mot hodet hans mens han lå i fosterstilling. Til slutt måtte vakter tilkalles, og 29-åringen havnet i skipets arrest.

Vitner har beskrevet hendelsen som «helt absurd og forferdelig».

90 dager i fengsel

Fornærmede var først til lege i Danmark, og senere i Norge.

Aktor hadde på forhånd lagt ned påstand om 60 dager fengsel, men dette mente retten var for mildt.

Mannen ble dømt til 90 dager i fengsel av Bergen tingrett. 29-åringen har i ettertid gitt uttrykk for anger og bedt om unnskyldning, men det ble ikke tillagt stor verdi av retten.

ÅSTED: Basketaket fant sted om bord på Color Lines "Prinsesse Ragnhild"
Helge Sunde