Norske polititjenestemenn skal i fremtiden bære pistolammunisjon som en del av uniformen. Det er en konsekvens av politiets nye våpeninstruks som trer i kraft 1. oktober.

— Hittil har de gått med tomme ammunisjonsvesker i beltet, og har måttet bruke tid på å hente frem ammunisjon ved ordre om bevæpning. Nå blir den mye lettere tilgjengelig, sier leder for beredskapsavdelingen i Politidirektoratet, Kaare Songstad.

- Sparer tid

I tillegg blir det obligatorisk med våpen i alle patruljebiler. Frem til nå har det vært opp til hver enkelt politimester om politibilene skal ha såkalt fremskutt lagring av våpen.

Sjef for operativ seksjon i Hordaland politidistrikt, Gustav Landro, sier mannskapene sparer tid på å ha ammunisjonen tilgjengelig til enhver tid.

— Hittil har ammunisjonen vært nedlåst og plombert. Det går litt tid med til å hente den frem, og sekunder er dyrebare. Nå slipper vi å bruke tid på å låse opp og flytte den over i beltet. Ammunisjonen har hele tiden sin faste plass, og det gjør prosedyrene enklere, sier Landro.

Politiets fellesforbund gikk i fjor høst inn for generell bevæpning av norsk politi, men både Politidirektoratet og den rødgrønne regjeringen har gått imot dette.