Selv om de yngste taekwondoutøverne ikke får poeng før de blir elleve år, var det ingen tvil om at Aminda gikk på matten for å prøve å «vinne».

— Det er om å gjøre å treffe med flest spark på vesten til den andre, forteller niåringen, som synes det er helt topp å gå kamp.

Ikke nervøs

Godt polstret med masse beskyttelsesutstyr gikk hun løs på motstanderne, og flere ganger fikk hun presset dem bakover med sparkene sine.

— Jeg synes det gikk veldig bra. Dette var den tredje cupen min, og nå var jeg litt mer sikker enn i de andre cupene. Jeg var ikke nervøs i det hele tatt, forteller Aminda.

Niåringen har trent taekwondo i ett og et halvt år. Etter at hun fikk prøve seg da klubben hadde åpent hus, syntes hun det var så gøy at hun ville begynne.

Gøy med pokal

Nå håper hun at hun en gang vil klare å ta svart belte, og i tillegg sanker hun medaljer og pokaler på veien.

  • Jeg har tre medaljer fra før, og nå fikk jeg en pokal. Pokalen skal på hyllen ved siden av broren min sin. Han går på fotball. Det er gøy at jeg også har pokal nå, smiler Aminda.
HARDE SPARK: Aminda Mali Grøtte Kolstad (9) sparket og sparket da hun fikk sjansen på matten i helgens stevne i WTF taekwondo.
Martin Eilertsen