Adrian brenner for hiphopen. Fra sin PC hjemme i Nils Langhellesvei, formidler han bergensk og fyllingsdølsk hiphop. På Fyllingsdalens egne lokalsider på bt.no, er han vår blogger med navnet Ukulturelt, oppkalt etter, ja nettopp, ukultur.no

For de som allerede ikke vet det, ukultur.no er nettsiden for bergensk hiphop. Da Adrian og kameraten Marius Hellesøy fant ut at en slik side er en mangelvare, var det bare å starte. Etter ett år blir det samleplate med mer eller mindre kjente bidragsytere.

– Mixtapen kommer om ikke så lenge. Det blir en samleplate med bergensk hiphop, sier Adrian.

21-åringen fikk smaken på hiphop da han som tenåring jobbet som grafisk designer for Fyllingsdalsbandet Cripple Crew. De har gitt ut sin egen plate, men på ukulturs mixtape er et annet ungt band fra Fyllingsdalen representert, Eliten.

– Det er et veldig aktivt hiphopmiljø i Fyllingsdalen. Både blant de yngste og de eldre som er over tyve, sier Adrian.

Men selv om det er et aktivt hiphopmiljø i Fyllingsdalen, er det ikke et organisert miljø på noen måte. Man holder på hjemme, i kjellere og på loft, og innimellom på Ungdomshuset.

– Vi savner et kulturhus i Fyllingsdalen. Og vi er misunnelige på det ungdomshuset de har i Loddefjord. Mens vi har et biljardbord og en TV, har de studio, videoredigeringsutstyr og diskotek. Men så sliter de med andre ting enn vi, der er det få som bruker det.

Inne i byen spiller hiphoperne ungdomskonserter, og dit drar ungdommene fra Fyllingsdalen. Slike konserter burde man også kunne ha i bydelene også, mener Adrian.

Men selv om han mener det er et for dårlig tilbud til ungdommene i Fyllingsdalen, er det likevel ting som skjer.

– Det er ikke så vanskelig å få ting gjort i Fyllingsdalen. Man må bare trykke på de rette knappene. Trenger man studio får vi for eksempel bruke kjelleren i Fyllingsdalen kirke, sier Adrian.

Privat