I to rettsinstanser er det slått fast at Torget i Bergen har rett til å regulere handelen på området, og forby lusekofter og gensere som er strikket i utlandet. Denne saken ligger i kjæremålsutvalget til Høyesterett.

Nå har Lynghaug, gjennom sitt selskap Windfjord Sweater AS, kontaktet den kinesiske ambassaden. I brevet opplyser han at produktene til selskapet ikke er tillatt solgt på Torget, fordi de er laget i Kina.

Den kinesiske ambassaden i Norge har derfor kontaktet Torget i Bergen, både per e-post og per telefon, og bedt om å få oversendt begrunnelsen for at det ikke er tillatt å selge varer fra Kina der.

— Jeg har fortalt at det ikke er noe generelt forbud mot kinesiske varer, men at strikkevarene som selges der skal være norske. Slik er reglementet vårt, sier daglig leder i Torget i Bergen, Lise Wergeland Strømmen.

Også Bedriftsforbundet i Hordaland har engasjert seg i det de karakteriserer som urettferdighet på Torget, og skrevet brev til både ordfører og finansbyråd.

— Jeg kommer til å holde på helt til politikerne får øynene opp for hva som foregår, forsikrer torghandler Viggo Lynghaug.