Med ny dirigent, friske ambisjoner og nytt navn, legger «bygdesangerne» listen betydelig høyere enn før. Fra å holde mindre konserter i Hordvik, ser de 24 medlemmene nå ut over bygdens grenser og planlegger en irsk oppsetting allerede i høst.

— Vi vil opp og fram. Satse litt mer ambisiøst og få enda flere medlemmer, sier Solveig Nordal som sitter i styret til koret.

Tar steget videre

Hordvik bygdakor har de siste syv årene fungert mest som en gruppe sangere som har opptrådt på forskjellige arrangement først og fremst i Hordvik. Nå har de fått en av byens mest kjente dirigenter, Helge Riise, som korleder.

Dirigenten fra Åsane er ikke akkurat kjent for å hvile på laurbærene, og sammen med korets medlemmer har de nå bestemt seg for å satse og gå ut over Hordviks «landegrenser».

— Dette er et kor som har de kvalitetene som trengs for å holde konserter av høy klasse, mener Riise som har planene klare.

— Jeg ser for meg en irsk oppsetning med masse god musikk, skuespill og orkester, sier Riise.

En smakebit på nyoppsettingen og proffsatsingen til Korinor får du allerede under bygdedagene i Hordvik i slutten av oktober.

Les mer på www.aasanetidende.no

Privat