Selv om kveldskjøringen stengte klokken 21.00, var det lys i løypene til Eikedalen skisenter. Mannskap holdt på med å preparere løypene. Ved 22-tiden fikk Fredrik Tønjum beskjed om at det hadde skjedd en alvorlig ulykke.

— Jeg var på hytten og fikk melding om ulykken. To unge kvinner på 18 og 20 år var hardt skadet. Den tredje som var med, fikk varslet om hjelp. Hun var sterkt preget, men så vidt jeg så, ikke fysisk skadet, sier Tønjum, leder i Eikedalen skisenter.

Han er usikker på hva kvinnene akte på. Ulykken skjedde i Hardangerløypen.

Sterke scener Skisenterets mannskap hjalp til med redningsarbeidet. De fraktet de skadde ned til skisenterets lokaler. Her ble kvinnene undersøkt av lege.

Tønjum forteller om dramatiske scener i går kveld. Kvinnene hadde store skader i beina, muligens hadde den ene brukket begge.

Almmenntilstanden til de skadde var også sterkt svekket. Den ene av dem var tidvis ikke ved bevissthet, ifølge Tønjum.

Tåken var tett Han forteller at det er vanlig at folk bruker løypene til flere skisentre i Norge, selv om de er stengt. De siste årene er det kommet flere hytter nær skisenteret i Eikedalen, noe som kan bidra til at bruken utenom åpningstid tiltar.

— Det er ikke bra. Bemanningen er jo ikke på topp når senteret er stengt for dagen. I går kveld holdt vi på med å arbeide med løypene. Vi kan ikke ane at det er folk ute og aker. Tåken var også tett, og sikten deretter, sier han.

Ved Haukeland bekrefter Anette Hellstrøm at de to skadde ankom sykehuset klokken 0020 natt til onsdag.

Onsdag kveld var begge kvinnene operert, og tilstanden er i følge kommunikasjonsrådgiveren alvorlig.

Politiet i Kvam hadde ikke fått melding om ulykken. Ifølge Fredrik Tønjum var ikke de skadde påvirket av alkohol.