Politiet måtte i løpet av kort tid rykke ut til to trafikkulykker på Bømlo i natt.

Satt fastklemt

Den første ble meldt klokken 02.26. En personbil krasjet i fjellveggen ved Totland nær Mosterhamn. Bilføreren, en mann på 20 år, satt fastklemt etter ulykken, mens en kvinnelig passasjer kun fikk mindre skader.

— Bilføreren ble frigjort og flydd til Haukeland universitetssykehus med luftambulanse. Vi har mistanke om promillekjøring, og våre kolleger i Bergen har tatt en blodprøve av ham, forteller operasjonsleder Harald Aase ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Ved sykehuset får bt.no opplyst at 20-åringens tilstand er alvorlig, men stabil. Han fikk store kvestelser i ulykken og ble operert i morgentimene.

Fjernet bil og stakk av

Knappe tjue minutter senere ble det meldt om en ulykke ved Eidesvik, nær Langevåg. Her ble det heldigvis kun materielle skader, men politiet fikk likevel litt å stri med.

— Det viste seg at det var to biler involvert. Den første mistet hjulet og kjørte av veien, men den andre bilen kjørte inn i fjellveggen. Bilene har ikke vært borti hverandre, forteller Aase.

Da politiet kom til stedet, var den andre bilen søkk vekk. Til slutt ble den funnet i en låve i nærheten.

— Det er sånn det gjerne er på landet, de får fort tak i en traktor og fjerner sporene, sier operasjonslederen.

Siden det var mistanke om promillekjøring, ville politiet gjerne ta blodprøve av bilføreren, en 23 år gammel mann. Men han stakk til skogs da politiet dukket opp.

— Vi tenker jo vårt, for å si det sånn. Nå har vi kontakt med mannen og håper å få tatt en blodprøve, forteller Aase.