En person er fraktet i ambulanse til Haukeland universitetssykehus etter en alvorlig trafikkulykke på E39.

— Det har vært en kollisjon mellom en semitrailer og en personbil. Det er én skadet person. Føreren av personbilen skal være alvorlig skadet, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Den skadede er en 54 år gammel kvinne.

— Hun er alvorlig skadet, men tilstanden er stabil. Kvinnen får behandling på sykehuset, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Meling ved Haukeland universitetssjukehus til bt.no.

Artikkelen fortsetter under videospilleren:

Satt fastklemt

Kollisjonen skjedde på E39 på Flatøy, omtrent midt mellom Nordhordlandsbrua og Hagelsundbrua. Politi, ambulanse, luftambulanse og brannfolk ble sendt til stedet.

Kvinnen som kjørte personbilen satt fastklemt og måtte skjæres løs, opplyser folk på skadestedet til bt.no. Hun ble kjørt fra stedet i en ambulanse.

Den røde Toyotaen var på vei nordover da den kolliderte med traileren. Det skal ikke ha vært glatt i veibanen der ulykken skjedde.

Føreren av semitraileren var en mann. Han skal ikke ha kommet fysisk til skade.

Kilometerlange køer

Politiet fikk melding om kollisjonen klokken 16.46. En time senere er veien fortsatt stengt, og det er kilometerlange køer i begge retninger.

— Vi prioriterer nå å få åpnet E39 for normal trafikk, sier Lyssand.

Hos veitrafikksentralen i Hordaland ser de at køen står opp til Hordviktunnelen.

— På den andre siden har vi ikke kamera, men det vil nok være køer lenge, sier Stian Rosnes, vaktoperatør ved veitrafikksentralen i Hordaland.

Mistet lufttrykket

— Det er ingen alternative kjøreruter, og køen står minst til Hylkje på bergenssiden, opplyser veitrafikksentralen klokken 18.35.

— Jeg har utsikt over Knarvik, og køene står fremdeles uten å rikke på seg, melder Kristine Askeland til bt.no.

- Det er to timer siden ulykken, hvorfor er det fortsatt så store køer?

— Semitraileren har mistet lufttrykket. Det tar derfor tid å få berget den. Køene har forplantet seg raskt, og vi har manuell dirigering forbi ulykkesstedet, sier operasjonsleder Svein Lyssand til bt.no klokken 18.45.

Køer i fire timer

Først klokken 21.03 i kveld var veien helt åpen. Semitraileren var da ute av veibanen.

— Politiet dirigerte trafikken helt frem til semitraileren var ute i en lomme. I tiden før klokken 21.00 var det ikke lenger kø på veien, sier vaktoperatør Stian Rosnes i Statens vegvesen til bt.no.

Sure meldinger

Det kom en del sure telefoner til Statens vegvesen på grunn av køene etter ulykken i dag.

- Kunne dere informert bedre?

— Vi har vært ute både på radio og i nettaviser. Vi har også lagt inn melding på telefonsvareren vår. Det er ikke så mye mer vi kan gjøre, sier Rosnes.

Her finner du oppdaterte veimeldinger .