Det har vært en arbeidsulykke ved Fauskanger barne— og ungdomsskole nord på Askøy onsdag morgen. Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut da ulykken ble meldt klokken 8.09.

— En arbeider skadet seg på en bjelke. Han ble sittende fast på skoletaket og kunne ikke flytte på seg, sa operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt kort tid etter ulykken.

Falt ned på bjelke

Det ble først meldt at den 38 år gamle mannen hadde fått en bjelke over seg, men dette viste seg å være uriktig.

— Han har tråkket feil og falt ned på en bjelke med en fot på hver side av bjelken. Etter råd fra lege ikke flyttes han ikke ned før helsepersonell har sett nærmere på hans tilstand, sa Bengt Breivik, daglig leder i Åsane Byggmesterforretning.

Ulykken skjedde i forbindelse med arbeid på taket på et nybygg som er i ferd med å føres opp.

Hadde store smerter

— En arbeider har stått oppå to bjelker. Så har han mistet fotfestet og ramlet ned på den ene bjelken med en fot på hver side. Han hadde så store smerter at han ikke kunne gå, derfor måtte brannvesenet frakte ham ned fra taket, sier politibetjent Geir Fjeldstad ved Askøy lensmannskontor.

Mannen ble deretter kjørt til Haukeland universitetssykehus i ambulanse.

Fra alvorlig til lettere

Sykehuset opplyser onsdag formiddag at 38-åringen er alvorlig skadet. Torsdag ettermiddag ble det oppgitt at tilstanden hans nå er lettere skadet.