Politiet fikk melding om ulykken på verftet til Bergen Group BMV — tidligere Mjellem & Karlsen - i Damsgårdsveien klokken 08.15 lørdag.

— En mann har i forbindelse med heisarbeid fått noe over seg, sier operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt.

- Alvorlig og ustabil

  • Han er alvorlig skadet og kjørt til Haukeland Universitetssykehus.

Sykehuset opplyser at det er en mann i 40-årene som er skadet. Tilstanden var lørdag kveld kritisk og ustabil.

— Han får nå behandling på intensivavdelingen. Tilstanden hans er alvorlig og ustabil, opplyser kommunikasjonsavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus til bt.no søndag formiddag.

- Fikk stålplate over seg

Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med arbeid på båten «Enforcer».

— Dette er en alvorlig ulykke som har skjedd i forbindelse med flytting av en stålplate. Vi vet for lite ennå, men mest sannsynlig har det vært svikt i plateklypen som man bruker til å flytte stålplaten med, og så har den falt ned på foten til en av de som jobber der, sier kommunikasjonsdirektør i Bergen Group, Øyvind Risnes.

Platen skal ha veid rundt ett tonn.

Sendt til operasjon

  • En stålplate er en tung og skarp sak, så det var en del blødninger, men det var folk rundt ham så det ble tatt umiddelbar affære og vedkommende kom raskt til sykehuset, sier Risnes.

— Vi vet ikke så mye mer enn at han nå er sendt til operasjon på Haukeland.

Mannen som er skadet er ikke fast ansatt ved verftet, men er innleid fra utlandet, opplyser Risnes.

Bergen Group BMV er en ledende leverandør av seismikk- og andre spesialskip for olje- og offshoreindustrien. Anlegget med dokker og kaier gjør verftet godt egnet for utrustning av store, komplekse spesialskip, heter det på selskapets hjemmeside.