To andre ble lettere skadd i ulykken, som ble meldt klokken 17.34. Kollisjonen skjedde vel 100 meter inne i tunnelen vestfra.

— En personbil som kom kjørende vestover kjørte inn i fronten på en møtende personbil og fortsatte inn i en turbuss som kom like bak. Sammenstøtet har vært svært kraftig, forteller vaktleder Øyvind Rosseland ved Odda politistasjon til Bergens Tidende.

Totalt tre personer ble skadd i sammenstøtet. Den 75 år gamle føreren av den første bilen ble sittende fastklemt i om lag en time før hjelpen kom fram. Hjelpemannskapene måtte skjære 75-åringen løs fra bilvraket før han ble fraktet til Sykehuset i Buskerud med helikopter. Mannen har fått omfattende skader i hode, bryst og bekkenet. Tilstanden hans ble sent mandag kveld beskrevet som alvorlig.

— De to øvrige skadde var en kvinnelig passasjer i den første bilen og den mannlige føreren av bilen som kom imot. Begge to hadde lettere skader. Kvinnen ble lagt inn på Odda Sjukehus med lettere brystskader, mens mannen var kraftig forslått og fikk behandling på stedet, forteller Rosseland.

Verken sjåfør eller passasjerer i bussen kom til skade. Ifølge vaktsjef Bernt Alnæs ved Hordaland politidistrikt var bussen en chartret turvogn fra Firda Billag. Den hadde fått så store materielle skader at passasjerene måtte kjøre videre med en annen buss.

Redningsarbeidet ble vanskeligere enn vanlig på grunn av svært dårlig vær i området. Et helikopter fra Norsk Luftambulanse rykket ut fra Bergen, men måtte gjøre vendereis på grunn av svært dårlige flyforhold. En luftambulanse fra Ål klarte derimot å ta seg inn til sykehus og fikk fraktet den skadde til Haukeland.

Den 5,7 kilometer lange Haukelitunnelen ligger like før fylkesgrensen mot Telemark og Haukelisæter på europavei 134. Tunnelen var stengt i nesten tre timer før ulykkesstedet var ryddet. Trafikken ble i mellomtiden ledet over gamleveien forbi tunnelen.

KNUST: Bilen på bildet var tidligere en Mercedes, men er totalvrak etter sammenstøtet med både en møtende personbil og en buss.