LENA VERMEDAL

KEN ROSSLAND

Ulykken skjedde på E 39 ved avkjørselen til Liereid i Sveio kommune.

— Bilføreren er kritisk skadd, bekreftet politibetjent Kjetil Hoff ved Stord lensmannskontor overfor bt.no. i formiddag.

Han opplyser videre at personbilen var utstyrt med sommerdekk. På ulykkesstedet er veien ekstremt glatt og sleip. Det ligger noen centimeter med snø - det snør og hagler tett.

— Vi fikk melding om ulykken via AMK klokken 09.47. Meldingen gikk ut på at en lastebil og en personbil hadde kollidert, opplyser operasjonsleder Thor Gunnar Westlye ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Føreren av Poloen kom ifølge politiet fra nord på sommerdekk. Han fikk sleng på bilen og kom over i motsatt kjørefelt. Der møtte han en lastebil. Lastebilsjåføren holdt lav hastighet, men klarte ikke å unngå sammenstøtet.

Lastebilsjåføren var oppskaket, men ikke fysisk skadet etter kollisjonen.

Luftambulansen rykket ut med helikopteret i Bergen, en ambulansebil ble sendt fra Førde i Sveio og en fra Stord. Videre kom brannvesenet i Sveio og en politipatrulje fra Stord til ulykkesstedet.

På grunn av ulykkens alvorlighetsgrad blir det i løpet av dagen også sendt en undersøkelsesgruppe fra Biltilsynet til ulykkesstedet.

Det dannet seg køer på ulykkesstedet, men etter hvert ble trafikken dirigert forbi.

Alvorlig og stabil

Haukeland Universitetssykehus opplyser ved 21-tiden torsdag at tilstanden til 42-åringen nå er alvorlig men stabil.

Han har kvestelser og hodeskader og får intensiv behandling ved Haukeland Universitetssykehus.

HELIKOPTER: Den skadde mannen ble fraktet til sykehus med helikopter.
LENA VERMEDAL
KOLLIDERTE: En personbil kolliderte med en lastebil på det glatte føret.
LENA VERMEDAL