Politiet fikk melding om ulykken klokken 10.43, forteller lensmann Oddvar Ågotnes ved Fjell og sund lensmannskontor til bt.no.

Den skadde 30-åringen mistet mye blod i ulykken. Han ble fraktet til Haukeland sykehus med Luftambulansen, og var bevisstløs da helikopteret fløy fra ulykkesstedet.

— Det vi vet er at to personer skulle flytte en gassbeholder. Under arbeidet oppstod det en lekkasje. Beholderen spant rundt og ble blåst av gårde. Den ene arbeideren fikk alvorlige skader, forteller lensmannen.

Fløy 40 meter

Etter det BT kjenner til, inneholdt beholderen brannslokkingsgassen halon. Den røde gassbeholderen var merket Ansul Halon 1301. Trolig har en ventil løsnet under flyttingen.

Reuters

Arbeidet foregikk utenfor en rubb-hall ved Norsk Gjenvinning på plan C på CCB-basen på Ågotnes. Beholderen eksploderte, fløy over rubb-hallen og landet 40 meter unna på andre siden av hallen.

CCB-basens egen ambulanse var raskt på stedet og fikk gitt medisinsk behandling. Arbeidstilsynet er varslet om ulykken.

Tilstanden kritisk

På Akuttavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus får vi opplyst at klokken 07.00 fredag morgen var tilstanden til den skadde fortsatt kritisk, men stabil.

Han fikk hodeskader, samt store kvestelser i eksplosjonen. 30-åringen ble operert i går ettermiddag.