— Mannen i 30-årene er mannskap ombord i forskningsskipet «Dr. Fridtjof Nansen», forteller kommunikasjonsdirektør Kari Østervold Toft ved Havforskningsinstituttet til Bergens Tidende.

Skipet ligger for tiden ved kai i havnebyen Walvis Bay for vedlikehold..

Skader i ansiktet

Det var her bergenseren i 30-årene ble overfalt av flere gjerningsmenn da han skulle i land torsdag kveld.

— Han fikk blant annet skader i ansiktet, og ble fløyet til sykehus i hovedstaden Windhoek, der han ble operert, sier Østervold Toft.

Hun opplyser at en av styrmennene omobord i forskningsfartøyet nå er reist til hovedstaden for å fly hjem til Norge sammen med den skadde mannen fra Bergen når han blir utskrevet fra sykehuset over helgen.

Arrestert flere

Ifølge kommunikasjonsdirektøren var det flere vitner til overfallet. Det skal ikke ha vært flere nordmenn i nærheten da overfallet skjedde, skriver VG som omtalte saken først.

— Etter det vi får opplyst, har politiet arrestert flere gjerningsmenn, sier Toft til VG.

«Dr. Fridtjof Nansen» arbeider kun i sørlige farvann. Den overfalte mannen har arbeidet lenge ombord, og Østervold Toft sier til Bergens Tidende at han er godt kjent i havnebyen Walvis Bay.

Mannen skal ha vært alene da han ble overfalt.

Havforskningsinstituttet i Bergen har jobbet i Namibia siden landet ble fritt i 1991, og driver utviklingsarbeid sammen med Verdens matvareorganisasjon (FAO).