— Vi fikk melding klokken 00.45 om at en svært ung mann skulle ha slått ned en voksen mann i Hordagaten i Bergen, opplyser operasjonsleder Nils Drange ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Det viste seg at den antatte gjerningsmannen bare var 17 år gammel. Han har sittet i fengslig forvaring i natt og ble tatt inn til avhør i dag tidlig. Ungdommen ble løslatt senere på dagen, opplyser jourhavende ved Hordaland politidistrikt, Helge Vigerust.

Politiet har ennå ikke oversikt over hva som var foranledningen til voldsepisoden eller hva som konkret skjedde.

67-åringen har i natt fått intensiv behandling på Haukeland Universitetssykehus. Mannen har pådratt seg bruddskader i ansiktssjelettet og vil etter det bt.no erfarer bli operert i løpet av dagen. Tilstanden hans ble i formiddag beskrevet som alvorlig og stabil.

Blir ikke varetektsfengslet

— Gutten bor allerede i en barnevernsinstitusjon, under pålegg fra fylkesmannen, og vi kommer til å sende han tilbake hit, sier jourhavende ved Hordaland politidistrikt, Rune Malt.

Det blir med andre ord ikke snakk om å fremstille 17-åringen for varetektsfengsling.

Etter det bt.no kjenner til skal gutten være tiltalt for flere voldsepisoder, om enn ikke like alvorlige. Flere av sakene hans skal opp for retten i oktober.

— Har gutten forklart hva som var motivet for angrepet mot 67-åringen?

— Nei, det er fremdeles noe uklart. Vi måtte vente til vergen hans kom for å kunne avhøre han. Han er nå på plass og vi regner med å få vite mer utover dagen, sier Malt.