PAAL KVAMME

Kvinnen er kjørt til Voss Sjukehus. En mann i 30-årene, som satt i samme bil som kvinnen, er sendt til Haukeland Universitetssykehus. Tilstanden hans var fredag kveld lettere stabil.

Det var i 16.30-tiden at ulykken skjedde på E16 mellom Tvinde og Voss. Et vogntog, en lastebil og to biler var involvert i ulykken. Dermed har det ekstremt glatte føre i traktene ført til enda en trafikkulykke. Også torsdag var det en ulykke i samme området. Da ble en mann skadd etter at tre semitrailere var involvert i en trafikkulykke på glatten.

Ytterligere tre personer ligger med lettere skader på Voss Sjukehus, mens tre personer, deriblant en gutt, ble etter legesjekk sendt hjem uten fysiske skader.

Etter det BT forstår har en bil kommet over i motgående kjørebane og frontkollidert med en personbil. Flere av bilpassasjerene måtte skjæres løs fra de svært skadde bilene. De skadde er sendt til Voss Sjukehus.

Ulykken skjedde i en svak venstresving mellom Tvinde og Voss. En hvit kombinertbil av typen Mitsubishi L-400 er totalvrak etter ulykken. Redningsmannskapene måttet skjære ut passasjerene. Stasjonsvognen, en Skoda Octavia, er veldig skadet i fronten. Det skal også ha hatt røykutvikling fra stasjonsvognen, noe som førte til ekstra bekymring for politi, brannvesen og ambulansepersonell.

— Det er glatt føre i området, flere biler har stått fast, sier operasjonsleder Harald Thue ved Hordaland politidistrikt.

Olaf Lundgren kom kjørende til ulykkesstedet kort tid etter at ulykken var et faktum. Han bekrefter at det var svært glatt i området.

— Veibanen var ekstremt glatt. Det var is med våt snø oppå, det sluddet og gikk over til snøvær, sier Lundgren.

— Hva tror du har skjedd?

— Det virker som om den hvite bilen har kommet over i feil kjørebane og kollidert med en mørk stasjonsvogn. Så kom en semitrailer og en lastebil, begge disse kjørte i grøften i det jeg antar var en unnamanøver, sier Lundgren.

MMS-foto: Olaf Lundgren
MMS-foto: Olaf Lundgren
MMS-foto: Olaf Lundgren