Kvinnen fikk alvorlige hodeskader og er innlagt for intensivbehandling på Haukeland Universitetssykehus.

Situasjonen var fremdeles uavklart da BT gikk i trykken i går natt. I følge den siste pressemeldingen skal imidlertid situasjonen være alvorlig men stabil.

Kvinnen solgte bær fra et skur på Måge på veistrekningen mellom Odda og Utne da hun ble påkjørt like før klokken 15.30 i går.

— Ulykken skjedde da en 21 år gammel mann ikke klare å holde bilen i veibanen, og kjørte rett i skuret, sier Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

Førerkort beslaglagt

Både skuret og en traktor som sto like ved skal være fullstendig ødelagt etter kollisjonen.

I går kveld ble føreren avhørt og fikk førerkortet beslaglagt.

— Vi har en mistanke om hva årsaken til ulykken kan være, men vil ikke kommentere det ennå. Men han skal ikke ha vært beruset, sier Stiegler.

Bilføreren var på gjennomreise, og skal ikke høre hjemme i distriktet. I dag fortsetter etterforskningen ved Odda politistasjon.

— Det står bærselgere langs hele veien, men jeg kjenner ikke til at det har vært liknende ulykker denne sommeren, sier Stiegler.

Trafikkfare

Fungerende distriktssjef i Statens vegvesen for Voss og Hardanger distrikt, Sigfred Sivertsen, hadde ikke blitt informert om ulykken da BT kontaktet ham i går kveld.

Trafikkfare ved salg av bær langs veien er han likevel kjent med.

— Det er en viss grad av økt risiko, og i mange tilfeller er det avgjørende hvor selgerne står.

— Men de fleste sitter i en lomme med en varsling noen hundre meter i forkant, så man kan få en kontrollert fartsreduksjon, sier Sivertsen.

Han mener det er positivt at bærselgere får muligheten til å selge produktene sine langs veien, selv om det krever visse forhåndsregler.

— Siden skilt og folk langs veiene kan virke distraherende på bilkjørere er det viktig at vi planlegger hvilke steder som er mest aktuelle.

— Det er for eksempel ikke hensiktsmessig at man må snu bilen for å kunne parkere der bærene selges.

Så lenge man har tillatelse fra vegvesenet er det imidlertid fritt fram for å selge bær.

— Vi mottar mange søknader fra folk som står på de samme plassene år etter år, og stort sett blir disse godkjent, sier han.

— Kommer dere til lå sette i gang spesielle tiltak etter ulykken?

— Vi må ta opp på et møte i morgen. Dette er noe vi har hatt fokus på fra før, men når det skjer en ulykke vil vi alltid vurdere om det vi har gjort er godt nok.