Ulykken skjedde like før midnatt fredag. 38-åringen prøvde klovnen Stefan Jensens disse. Jensen jobber i Klovneland, som har lokaler i Arenum.

— Jeg sto med ryggen til, men hørte at mannen falt. Han må ha løsnet dissen og hoppet utfor. Jeg tror han har satt seg skjevt på dissen slik at den vippet over. Dermed falt han i gulvet med hodet først, sier Stefan Jensen, som kom først til ulykkesstedet.

- Vi føler alle litt skyld

Sammen med en sykepleier som tilfeldigvis deltok på festen prøvde Jensen å yte førstehjelp så godt det lot seg gjøre før ambulansen kom.

— Jeg begynte å grine da han ble båret ut av døren. Jeg bare knakk sammen. Det var en forferdelig opplevelse. Det skulle være en koselig stund og endte med dette. Vi synes alle det er veldig tragisk og leit. Det var et uhell, men alle føler litt skyld, sier Stefan Jensen.

— Hvorfor?

— Hadde jeg sett at han hadde gått opp på dissen ville jeg stoppet ham. Det krever veiledning å mestre den. Vanligvis er det bare jeg som bruker den under klovneshow. Det hender personer over 18 år får prøve, men da er jeg alltid med, understreker Jensen.

- Hadde ikke kontroll

Fredagens fest var i regi av daglig leder Kenneth Nilsen i selskapet K.T.V. som driver Klovneland.

— Dette var en privat fest for venner og bekjente av meg. Det var også noen ansatte i Klovneland til stede. Vi var om lag 30 personer, forteller Kenneth Nilsen.

— Jeg så ingenting selv. Vi bare hørte et smell. Så kom Stefan løpende og sa at det hadde vært et fall. Jeg løp bort for å sjekke og ringte nødnummeret. Politiet kom raskt til stedet.

— Har Arbeidstilsynet vært koblet inn ?

— Nei. Politiet så på det som en ren ulykke. Det var alkohol inne i bildet, det var en privat fest. Skjedd er skjedd, det viktigste er at mannen blir frisk. Her er det folk som har benyttet seg av tilgjengelig utstyr uten at jeg hadde kontroll.

Alvorlig, men stabil

Tilstanden til 38-åringen var søndag kritisk, men stabil. Mannen er operert for hodeskader og behandles på nevrokirurgisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus.

— Politiet anser episoden som en ulykke, opplyser vaktsjef Karstein Rongved ved Hordaland politidistrikt.

BEKYMRING I KLOVNELAND: – Ulykken skjedde under en privatfest for mine venner og bekjente. Jeg håper bare det går bra med mannen, sier Kenneth Nilsen, daglig leder i Klovneland.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ