Det hersker fred og harmoni rundt Alvøen Rideklubb for tiden. Striden og rettssaker mellom klubb og grunneier er historie. Nå er det etablert et utmerket samarbeid mellom partene. Overfor Bergens Tidende blir det presisert at nå har man lagt stridigheter bak seg og jobber sammen for at hesteinteresserte skal få et best mulig tilbud i det store anlegget i Alvøen.

— Vi er i fullt trøkk på opprusting av anlegget, forteller Hollevik og Fasmer jr. til BT.

— Den gamle driftsbygningen gjennomgår en omfattende rehabilitering og skal gi plass til 14 hester, og rom for utstyr, oppholds- og møterom og kontorer. I den nye stallbygningen er det plass til 11 hester, i stallen for skolehestene er det plass til 14 og i det såkalte eldhuset står det to hester. Klubben har 400 medlemmer og eier åtte skolehester. I tillegg er det stallet opp 32 hester som brukes dels av de respektive eierne og dels av medlemmer som kommer her for å ri, forteller de to samarbeidspartnerne.

Medlemmene er jenter

Medlemmene er i all hovedsak jenter i alderen fra syv til noen og 20 år. Noen trener sprang- eller dressurridning, men det store flertallet kommer til senteret rett og slett for å ri. Det kan de gjøre enten i den gamle, innebygde ridehallen, på en åpen bane eller på veier rundt om i skogen på gården. De aller fleste medlemmene bruker mye tid på hobbyen sin. Hver gang det settes i gang 12 ukers ridekurs, strømmer det 150 jenter til for å være med. Hver første søndag i måneden er det riding for barn på senteret. Da kan foreldre ta barna med for å la dem ri uten at de trenger å være medlem i rideklubben.

Fasmer jr. driver gården som eier bygningene og grunnen aktivitetene skjer på, mens rideklubben er leietaker ved siden av å eie en del hester og organisere driften. Bystyret vedtok nylig å garantere for et lån på 500.000 kroner som klubben trengte for å ordne opp økonomisk med grunneieren. Det økonomiske oppgjøret er nå på plass.

Fred og fordragelighet

— Dere har vært gjennom rettssaker og mye strid - er det over nå?

— Ja, det er historie og nå hersker det fred og fordragelighet mellom oss. Miljøet er veldig godt. Mange foreldre stiller opp og erfarer at ungene deres trives i et trygt miljø skjermet fra negative påvirkninger, sier Hollevik og Fasmer jr.

— Nå har vi satt oss fore å få reist en ny, større og mer tjenlig ridehall, sier Hollevik og Fasmer jr. videre.

— Vi har fått utarbeidet en skisse for en ny hall på 70 x 24 meter. En slik hall vil tilfredsstille alle internasjonale krav for stevner for dressur- og sprangridning. I tiden som kommer vil vi arbeide med å finansiere hallen, som det allerede er gitt byggetillatelse for. Utgiftene til det nye anlegget ligger på mellom 1,5 og to millioner kroner. De to partene har satt ned en hallkomité som skal planlegge dette prosjektet. Om to år burde den nye hallen stå klar til bruk, sier Finn Hollevik og Didrik Fasmer jr.

BALANSEKUNST: Kjersti Sognnæs (11) får instruksjon av Silje Håkonshallen om den vanskelige balanseøvelsen det er å stå oppå en hest under fart. I bakgrunnen til venstre følger andre småjenter spent med i hva som skjer. Formannen i Alvøen Rideklubb, Finn Hollevik, til venstre og grunneier Didrik Fasmer jr. i bakgrunnen til høyre er imponert over hva Kjersti presterer på hesteryggen. <br/>Foto: JAN M. LILLEBØ