• Se også BTVs innslag om strømbruddetBKK og Helse Bergen satt i dag i møte om det som skjedde natt til lørdag. De er enige om at det trolig oppsto en jordfeil som kortsluttet to kabler inne på området til sykehuset. I tillegg oppsto det feil på en strømveksler. Dermed var alle tre alternative forsyningsveier til barneklinikken blokkert.

— Helgens hendelse vedrører tilførselen av strøm, som er et BKK-anliggende, sier Kvinnsland etter møtet.

— Men er det ikke Helse Bergen sitt ansvar å ha nødaggregat?

— Jo, og det har vi. Det som var vondt og vanskelig i denne saken var at alle tre strømforsyningene ble slått ut. Det er et sammentreff som man nesten ikke kan drømme om. Barneklinikken var egentlig godt sikret mot strømbrudd.

— Det betyr at nødaggregatet lå på "andre siden" av feilen som oppsto, i forhold til Barneklinikken. Bør ikke sykehuset ha et nødaggregat på bygget?

— Jo, det kan du si. Det har vi diskutert senest i dag. Men det fantes altså en helt uavhengig strømforsyning, som ulykkeligvis også sviktet, sier Kvinnsland.

Han lover at strømforsyningentil Barneklinikken på nytt vil blinøye vurdert.

Kvinnsland understreker at det i tillegg til den uavhengige strømforsyningen, finnes lokale nødsystemer i tilfelle strømsvikt. De kan holde det gående ien time. Respiratorer og lignende er dessuten batteridrevne.

— Disse backupløsningene slo inn natt til lørdag. Derfor var det ikke på noe tidspunkt farefor pasientene på barneklinikken, og man hadde tid å områ seg på. Men jeg kan forsikre om at vi synes det er ubekvemt at hovedstrømmen kan forsvinne fra et sykehusbygg i syv timer, sier Kvinnsland.

BLACKOUT: - Skremmende, sa Sigrun H. Røttingen (bildet) til BTV etter strømbruddet. Hun var på Barneklinikken med sitt nyfødte barn da strømmen gikk.