• Nå er det bestilt, gliser Thomas Ottesen i Bergen Sentrum AS. Hele 248.000 kroner har næringslivet spyttet i for å gi Bergen et durabelig fyrverkeri på nyttårsaften.

— Jeg er virkelig imponert over hva de har fått til på så kort tid. Samtidig er jeg ikke så veldig forundret. Dette er et godt eksempel på den spontane bergensånden, skryter brannsjef Helge Eidsnes.

Fra og med kommende nyttårsaften blir det totalforbud mot raketter innenfor bompengeringen i Bergen. Kun bakkefyrverkeri med betegnelsen «klasse to» blir tillatt å fyre av i sentrum.

Nå blir det i stedet et kjempefyrverkeri på Skoltegrunnskaien klokken presis klokken 24.00. Ifølge daglig leder Thomas Ottesen i Bergen Sentrum AS vil fyrverkerishowet vare i minst et kvarter, og inneholde bomber og effekter som aldri tidligere er vist i Norge.

Bergen Sentrum AS, som har stått for det praktiske rundt kronerullingen, var opprinnelig redd for at ideen fra Friele og Eidsnes kom for sent til at det lot seg gjøre.

— Vi trengte 200.000 kroner for å få dette til, og vi trodde vel egentlig aldri det skulle gå. Men spontaniteten har vært helt enorm. Veldig få har sagt nei, og de som har gjort det, har hatt en god grunn, forteller styreleder Jan Sunde.

— Utfordringen er å få dette til neste år også, sier Eidsnes.

— BT har sin lysfest. Her ligger nyttårsaften klar på sølvfat for resten av næringslivet. Det gjelder å gripe tak i gode ideer, og jeg er sikker på at dette konseptet kan utvikles videre, sier Eidsnes.

KLART FOR FEST: Med 248.000 kroner i lommen, kan denne trioen love et solid festfyrverkeri på nyttårsaften. – Det skal vare i minst et kvarter, og være synlig for nesten hele Bergen, sier Jan Sunde, Thomas Ottesen og brannsjef Helge Eidsnes. FOTO: VEGAR VALDE