Mangel på brukte tønner har ført til at Laksevågs Bueskyttere, som organiserer den tradisjonsrike bålfesten, har måttet kjøpe splitter nye tønner for å holde tradisjonen i hevd.

Trenger sponsorer

— Mange bedrifter som tidligere brukte tønner, har gått over til plast. I år måtte vi bruke 80.000 kroner på å kjøpe helt nye tønner. Skal vi fortsette med bålet de neste årene må vi ha sponsorer, sier bålsjef Fredrik Frotvedt.

Etter en enorm dugnadsinnsats stod bålet ferdig 6. juni - tidligere enn noen gang før.

— Det har vært en fremragende stå på-vilje, og vi har fått bålet opp utrolig raskt. Både de yngste og gamlekarene synes det er er kjekt å videreføre tradisjonen, sier Frotvedt.

111 år med bål

— Er det litt vemodig å sette fyr på noe dere har brukt så mye tid og krefter på å bygge?

— Det er klart, vi holder på med dette i en måned og det er mye dugnadsarbeid som bare går opp i røyk i løpet av en kveld. Men det er en tradisjon som står sterkt, og jeg tror veldig mange synes det er viktig at vi tar vare på den, sier Frotvedt.

Årets Sankthans-bål, som er mellom 16 og 18 meter høyt, blir det 111. i rekken. Det tennes presis klokken 21.30 i Kirkebukten. Men om du ikke rekker være på plass da, så lover bålsjefen at det vil være full fyr gjennom natten og helt til morgenkvisten.